15 iunie 2020 – cronica știrilor pozitive

15 June 2020

Respectați regulile și va fi bine. Europa pare că a depășit criza însă în restul lumii, SUA, Brazilia, India, America Latină, numărul cazurilor crește într-un ritm îngrijorător.

1. Studii efectuate la Paris, în Austria, Hong și Japonia care au analizat focarele de infecție arată că nici unul nu are legătură cu sistemul public de transport. (TheAtlantic)

2. Sinovac Biotech a anunțat că fazele 1 și 2 a testelor clinice realizate pe vaccinul CoronaVac a dat rezultate pozitive. Vaccinul a generat anticorpi la 14 zile de la injectare în peste 90% din teste. (Link)

3. Un test clinic al unui medicament experimentat pentru înlăturarea cheagurilor de sânge cauzate de Covid-19 va începe în Marea Britanie. (BBC)

4. Un studiu din Elveția arată că la 36.000 de persoane sub 50 de ani infectate cu noul virus s-au înregistrat două decese, adică o rată de 0.005%. (Link)

5. Începând de astăzi, autoritățile din România ridică o serie de restricții impuse din cauza epidemiei de coronavirus, aceasta fiind a treia etapă de relaxare stabilită de autorități. Vor fi redeschise mall-urile, însă fără restaurante și locuri de joacă, after-school-urile, creșele și grădinițele private, va fi posibilă organizarea unor evenimente private cu un număr mai mare de participanți. Vor fi redeschise, cu respectarea măsurilor de distanțare, sălile de fitness și piscinele exterioare. (Hotnews)

6. O britanică a incubat trei ouă de rață cumpărate de la supermarket, în timp ce se afla în izolare, și s-a “ales” cu trei rătuște pe care le-a numit Beep, Peep și Meep. (BBC)

7. Dronele Google vor livra cărți pentru copiii din Christiansburg, Virginia, pentru a-i ajuta pe aceștia să citească mai mult pe timpul verii (Washington Post).

Citiți restul știrilor pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară.

Fotografia dimineții nu cred că are nevoie de alte comentarii:Citiţi şi

Spa-ul, o oază de bucurie și liniște într-o lume agitată

Jurnal de învățător (II) – Crăciunul și Anul Nou vreme de două decenii (1933 – 1953)

COVID-19: unde suntem azi și ce să faci dacă te îmbolnăvești. 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro