2011 – anul Cenuşăreselor moderne

catchy

20 November 2010

De marţi, 16 noiembrie, presa din întreaga lume şi-a găsit un nou subiect fierbinte: va fi nuntă în familia regală din Marea Britanie! După o lungă perioadă de speculaţii şi zvonuri, fiul cel mai mare al Prinţesei Diana şi al Prinţului Charles, Prinţul William, şi-a anunţat logodna cu prietena sa, Kate Middleton, cu care are o relaţie de… 10 ani.
Al doilea în linia succesiunii la tron, după tatăl său, William este cel mai îndrăgit membru al familiei regale şi cunoscut pentru implicarea sa în numeroase cauze umanitare, la fel ca şi mama sa .

Pe Kate Middleton, William a cunoscut-o în timpul anilor de studenţie la Universitatea St. Andrew din Scoţia. 
Deşi Kate provine dintr-o familie modestă, în care tatăl a fost pilot de avion, iar mama, însoţitoare de bord, averea familiei nu este deloc modestă. Milioanele de lire sterline provenite dintr-o afacere de succes – organizare de evenimente – îi situează direct în upper middle class.

După o relaţie lungă şi deloc liniştită, cea care căpătase porecla de Waity Katie (Katie, cea care tot aşteaptă) a fost cerută în căsătorie de William luna trecută, în timpul unei vacaţe în Kenya. Inelul de logodnă, care a aparţinut Prinţesei Diana, a stârnit deja primele comentarii maliţioase: dacă Kate l-ar pierde, nu i-ar fi prea moale, a ameninţat, în glumă, William. 

Nunta celor doi va avea loc la 30 de ani după cea a Prinţului Charles cu Prinţesa Diana, şi britanicii speră ca noul cuplu să rescrie povestea cuplului regal, transformând-o într-una cu parcurs fericit.

Detaliile despre nuntă nu au fost anunţate încă. Tot ce ştim este că va avea loc în 2011, cuplul va locui în Ţara Galilor după căsătorie, iar cei doi au anunţat că vor ţine cont de condiţiile crizei economice actuale.
De ce atâta tam-tam în jurul nunţii? Oare o fi vorba doar de magia poveştilor cu prinţi şi a nunţilor celebrităţilor? Poate că mai mult atrage Cenuşăreasa… şi faptul că din ce în ce mai mulţi Prinţi îşi aleg frumuseţi pământene.

Să fi apus vremurile în care pacea şi bogăţia unui regat erau asigurate prin înrudirea a două Case Regale prin căsătorie?
Dacă ne uităm şi la Prinţul Albert de Monaco, recent logodit cu prietena sa, Charlene Wittstock, o fostă înotătoare olimpică, am zice că da… Şi să nu uităm că şi la curtea Spaniei, o altă Cenuşăreasă modernă, Letizia, este de câţiva ani buni soţia Prinţului Felipe. Oricum, 2011 va fi un an cu cel puţin două nunţi regale aşteptate cu sufletul la gură de o lume întreagă, căreia încă îi mai place să viseze.Citiţi şi

E oare treaba ambasadorului Marii Britanii să doarmă sub cerul liber pentru bucureștenii fără adăpost?

20 de ani de la moartea Prințesei Diana – filmul ultimelor șapte zile

Prima vizită oficială la Paris, după 20 de ani de la moartea Dianei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,634 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro