21 mai 2020 – cronica știrilor pozitive

21 May 2020

1. Un vaccin experimental a protejat maimuțele de noul virus, au anunțat cercetătorii americani ieri. Deși există mai multe teste clinice ale unor vaccinuri împotriva coronavirusului, aceste se concentrează, în faza primelor teste, pe a determina cât de sigure sunt pentru om și mai puțin pe eficiența lor împotriva virusului. Anunțul de ieri oferă speranțe că există posibilitatea de a avea un vaccin care să fie eficient pentru oameni. (NYTimes)

2. Noile cazuri COVID-19 au scăzut în numere absolute în aproape toate țările în ultimele zile. Acestea nu mai depășesc, în medie, 1,2% din bilanțul total al infecțiilor în majoritatea statelor. Serviciile de urgență și secțiile de terapie intensivă nu mai sunt copleșite de numărul de pacienți iar, dacă nu va exista un recul al infecțiilor, pandemia ar putea stagna complet în decurs de o lună. (Hotnews)

3. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a actualizat informațiile referitoare la felul în care se transmite noul virus, menționând că deși este probabilă infectarea unei persoane după contactul cu o suprafață contaminată și atingerea ulterioară a fetei, aceasta nu reprezintă o cale de transmitere primară a virusului. (Link)

4. 115 copii s-au născut din mame infectate cu noul virus doar la un singur spital din Mumbai, India, în ultima lună. Nici unul dintre ei nu a fost infectat, doar trei fiind suspecți inițial, ulterior testele arătând că nu au contractat virusul. (BBC)

5. O bunică japoneză în vârstă de 90 de ani a fost recunoscută drept cel mai în vârstă gamer de pe YouTube. Hamako Mori, cunoscută ca “Gamer Grandma” are un canal pe YouTube, deschis în 2015, cu 250.000 de abonați. Ea a început să se joace jocuri video acum 39 de ani. (CNN)

Fotografia și prima glumă a dimineții

(În ultimele luni, în tot mai multe țări, a intrat în legalitate marijuana și a devenit ilegal să mergi la frizer, ca să îți tai pletele. A durat jumătate de secol, dar în sfârșit hipioții au câștigat!)

Și a doua glumă, din Finlanda:

– Care e răspunsul cetățenilor la îndemnul autorităților de a păstra distanța socială de doi metri?

– De ce așa de aproape?

Restul știrilor pozitive ale zilei, aici. (proiectul lui Orlando Nicoară)Citiţi şi

Care e faza cu vaccinul

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Eu nu o să mă vaccinez

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro