29 septembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

29 September 2020

1. Persoanele optimiste beneficiază de un riscă mai scăzut cu 22% de a dezvolta probleme de sănătate cauzate de hipertensiunea arterială. (Harvard.edu)

2. O înțelegere între UNICEF și Serum Institute of India a redus prețul global al vaccinului împotriva pneumoniei cu 43%, până la $2 per doza. Milioane de copii din țările subdezvoltate vor beneficia astfel de protecție împotriva uneia dintre cele mai mortale boli din lume. (Link)

3. Comisia Europeană a anunţat luni că a aprobat modificarea programului operaţional „Competitivitate” în România, prin redirecţionarea unei finanţări de 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a acorda sprijin financiar unui număr de peste 120.000 de IMM-uri şi unor iniţiative de digitalizare şi educaţie electronică. (News.ro)

4. De la deschiderea universităților din SUA, în august, în 37 din campusuri s-au înregistrat aproximativ 48.300 de cazuri de infectare cu noul virus, două spitalizări din care una singură la Terapie Intensivă (un student care suferea de obezitate) și zero decese. (Link)

5. Cercetătorii australieni au dezvoltat un aditiv din alge de mare care adăugat în hrana vitelor va scădea emisiile de metan cu 80%. Dacă 10% dintre crescătorii de vite din întreaga lume ar folosi acest aditiv, reducerea gazelor emise ar fi similar cu scoaterea de pe șosele a 50 de milioane de mașini. (Link)

Celelalte știri pozitive ale zilei sunt pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară. 


Fotografia dimineții – Silueta unui motociclist surprinsă în timpul răsăritului în Shawnee, Kansas. Charlie Riedel / APCitiţi şi

Cuvintele frumoase pot „remodela” ADN-ul

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Toată lumea vrea mere RedLove

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Alexia / 30 September 2020 10:29

  Da, fericirea prostilor pe care nu i tulbura nimic… Uite ca unora nu ne place fericirea asta. Si sa stii ca in felul asta, lipsit de anxietati si de ganduri mai putin optimiste, sunt fericiti si psihopatii, Florico, tanti simpla si naiva.

  0
  0
  Reply
 2. Florina / 29 September 2020 20:45

  Da, și eu am citit studii din acest domeniu, astfel că nevroticii, adică oamenii anxioși, instabili emoțional au risc mai mare de a devolta probleme cu inima decât optimiștii.

  0
  1
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro