7 lucruri pe care le-am învăţat de la câinele meu

31 March 2020

1. Se poate să o iei de la capăt 

De fiecare dată când îl văd urcând scările de parcă ar zbura îmi aduc aminte de seara în care l-am adus acasă. Nu voia nici să se mişte, mi-a luat o jumătate de oră ca să îl fac să urce două etaje, şi la fel de mult ca să îl fac să le coboare, folosind toată răbdarea şi blândeţea de care am fost în stare. A tremurat şi a plâns tot drumul pe maşină, era obosit, stresat şi speriat. El e dovada că şi o situaţie dificilă, în care te simţi speriat, dezorientat şi pierdut poate fi depăşită cu brio. Câteodată lucrurile pot lua într-adevăr o direcţie bună, şi cu multă dragoste şi răbdare poţi schimba viaţa cuiva.

2. Tot timpul mai încape un biscuite

Nu contează dacă tocmai ţi-ai umplut stomacul cu mâncare, când vezi ceva bun e ca şi cum ai fi flămând de două zile.

3. O rază de soare îţi poate schimba ziua

E de-ajuns să se vadă un pic de soare pe geam şi cheful de a ieşi din casă îi apare imediat. Dar partea pozitivă e că ţi-l şi transmite! Acum, ce folos, ieșim mult mai rar, o dată în zi, atenți ca să nu avem nevoie de medic veterinar. Oricum, a înțeles că nu se poate la joacă la fel de des ca înainte: el e un cățel imunizat, pentru că există vaccin caini, eu încă nu.

4. O privire inocentă obţine orice

Cum să îi rezişti când te imploră din priviri sau cum să nu-l ierţi când se uită la tine de parcă ar zice “look at me, I’m a poor dog” combinat cu “ştiu că tot cedezi până la urmă”? Imposibil, clar. Şi el o ştie foarte bine.

5. Prezenţa unui prieten se simte

Ştiu că mulţi nu cred, dar el simte după tonul vocii mele dacă mă simt rău sau dacă sunt tristă. Şi atunci vine lângă mine, îşi pune botul în mâinile mele şi mă priveşte ca şi cum ar vrea să îmi transmită că orice problemă aş avea, el e alături de mine. Credeţi-mă, jumătate din tristeţe trece instantaneu.

copil câine

6. Nu e zi fără râs

De când îl am, nu există zi în care să nu pufnesc în râs măcar o dată. O zi fără zâmbet e o zi pierdută, zicea Charlie Chaplin. Ei bine, el mă face să nu irosesc nicio zi.

7. Nu poţi să nu te miri de el

În fiecare zi face (sau combină) ceva care mă lasă cu gura căscată. Nu contează dacă au trecut câţiva ani buni de când îl am, reuşeşte să mă surprindă zilnic. Nu ştiu dacă e din cauza faptului că ţin foarte mult la el sau pur şi simplu are darul ăsta de a mă surprinde, dar oricum m-a făcut să îmi pun o întrebare: dacă am fi mai atenţi la cei din jurul nostru, în loc să ne băgăm în cap că îi cunoaştem deja foarte bine şi că nu mai e mare lucru de descoperit, oare nu ne-ar surprinde şi ei zilnic cu câte ceva nou?Citiţi şi

Infantilizarea globală

Am 31 de ani și am depresie – o confesiune manual

Când un bărbat întâlnește o femeie mai deșteaptă ca el

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro