8 martie nu este o zi sărbătoare, domnule!

8 March 2017

8 Martie nu e despre ce crezi tu, domnule care tocmai cumperi un snop de ghiocei, o cutie cu bomboane sau te concentrezi să trimiți un mesaj “drăguț”, pentru că “așa se face” azi. Nu este despre cadouri, mai scumpe ori mai puțin scumpe, îți faci griji inutile. 8 Martie este ÎNCĂ despre lupta pentru egalitatea în drepturi sociale și economice cu voi. După mai bine de 100 de ani!

Înțelegi de ce azi am prefera să vedem că-l iei de guler pe cel care își insultă sau își bate soția, că faci lobby pentru ca o femeie să ocupe poziția pe care știi că o merită, că renunți la sexisme și toate discriminările de gen, că respecți alegerile unei partenere, mai ales când acestea te exclud din viața ei, că iei apărarea unei nefericite victime ale misoginismului și proastei creșteri?

8 martie

Astăzi este despre ce vei face tu, bărbat, ca măcar o femeie să-și recâștige demnitatea. Este despre încălcarea asumată a dezonorantului pact nescris dintre bărbați. Este despre a fi și tu un pic feminist. Și abia asta ar putea fi un motiv de sărbătoare și de urat La mulți ani!

Pentru că, altfel, 8 Martie nu este decât o zi a rușinii în calendarul omenirii, din care voi reprezentați jumătate! Jumătatea infatuată care conduce, taie și spânzură, cu vorba și cu fapta, și care se simte confortabil cu toate aceste fronturi deschise, pe care încă mai mor femei.

O îmbrățișare caldă femeilor pentru fiecare luptă și izbândă, dar și bărbaților care le respectă pentru ceea ce sunt, pot și fac! 🙂Citiţi şi

Vor inelul și vor statutul

Ce v-ar putea face niște domni, dragi bărbați

Bărbații plătiți – antidepresivul femeilor singure?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,123 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro