A cincea NU poveste

19 November 2010

Nu sunt suficient de bun(ă) pentru tine…

Mi s-a întâmplat de prima oară. Eu aveam vreo 15 ani, o faţă blândă, rotundă şi, probabil, păream cam căzută-n cap, din cauza miopiei. El era un tip mărunt, dar mai mare, negricios, cu păr sârmos şi ochi vii şi foarte negri.

Nu mai ştiu cum l-am cunoscut şi abia acum puţin timp mi-a reamintit cineva cum îl chema. Mai ţin minte doar că eu eram prea tânără ca să nu ne plimbăm prin parc, pe aleile imortalizate de iarnă. Eram mai preocupată să-mi găsesc mănuşile decât să-l sărut, şi mai interesată să-l privesc, decât să-l ating.

Dimineţile mă conducea până în staţia autobuzului care mă ducea la liceu. Era, invariabil, 6 şi 12 minute, când mă urcam în el şi făceam, cu respiraţia, o gaură caldă în geamul îngheţat, ca să-i pot vedea faţa serioasă. Nu se clintea de acolo până nu pleca autobuzul. Copiliţa din mine, hrănită cu poveşti, deloc lipită de realitate, credea că, dacă n-om fi suflete pereche, – eu eram prea blondă şi el prea brun pentru asta – măcar ne-nţelegeam grozav, vă spun. O dată mi-a dăruit un fular vernil, pufos. Rămâne cel mai frumos fular din viaţa mea.

N-a durat mult şi m-a lăsat într-un colţ, aiurită de propoziţia “eşti prea bună pentru mine.” Abia fusesem la el acasă şi îi zâmbisem mamei lui, oferindu-i, încântată peste poate şi, probabil, depăşind fără să vreau măsura, un parfum micuţ şi o cutie de bomboane. “Eu nu am bani să-ţi iau cadouri, nici măcar să te duc la cinematograf. Pot doar să mă plimb cu tine prin parc şi să-ţi ofer câte-o ţigară. Ne despărţim”, mi-a zis.

Apoi m-am împrietenit cu un băiat la fel de năucit ca mine, cu care mă unea doar numele, comun, de familie. Ne-am promis, eu în serios, că dacă nu ne găsim pereche până la 28 de ani, ne luăm, ca măcar să nu mai trecem prin trauma schimbării semnăturii. Încep să cred că el şi-a găsit-o.Citiţi şi

Cum să-ți surprinzi plăcut iubitul

Această rețea de spionaj

Totul e doar un joc

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro