Absent față de mine, dar preocupat să nu dea ochii cu fosta

21 November 2018

– continuare de aici – 

Inițial, am crezut că s-a înecat cu ceva și m-am temut să nu se sufoce, așa că, îndată ce-am văzut că o ia spre baie, am făcut câțiva pași să-l urmez, gândindu-mă că aș putea să-l ajut cumva, deși nu cunoșteam faimoasa manevră Heimlich. Din mers, mi-a făcut semn să stau liniștită, că se descurcă. M-am oprit descumpănită și oarecum îngrijorată. Deși, un semn de întrebare în plus aproape că nici nu mai conta.

M-am întors la proaspetele mele cunoștințe. Observasem deja că niciuna dintre femei nu se cunoștea dinainte. Proaspăta sosită se afla deja în centrul atenției și dacă mai devreme mi-ar fi fost greu să aleg o regină a eleganței, acum lucrurile erau foarte clare. Deși nu foarte tânără, femeia emana feminitate și siguranță de sine, cu alte cuvinte, combinația „fatală”. Îmbrăcată în nuanțe de unt topit, cu accesorii simple și atent alese, părea desprinsă dintr-o poveste pentru suflete romantice. Și, cu toate acestea, nu era deloc arogantă. M-am dus să fac cunoștință cu ea, încă mai punând pe seama coincidenței problema iubitului meu. Când m-a văzut, s-a înroșit și s-a fâstâcit, deși era prima dată în viață că o văd, o astfel de femeie fiind, cu siguranță, greu de uitat chiar și pentru o altă femeie. Heterosexuală. Și-n timp ce schimbam politețurile de rigoare, eu, iar ea, fețe-fețe, mintea mi s-a luminat de o cumplită revelație. M-am dat doi pași înapoi și m-am sprijinit de caloriferul cald și mai că nu am dus dramatic brațul la frunte, așa cum văzusem în filmele mute, deși momentul ar fi meritat-o din plin.

doo femei

Acum totul era clar: noua venită este una dintre fostele iubitului meu. Și nu o „fostă” oarecare… Așadar, nu numai că iubitele prietenilor lui nu se cunosc între ele, dar nici măcar ei nu le cunosc pe acestea, iar ea nefiind altceva decât „o breșă în sistem”… Descoperirea m-a lăsat complet confuză. Nu-mi amintesc bine cum mi-am petrecut timpul până la miezul nopții, între gustări și licorile tentante, cert este că iubitul meu a reapărut în scenă destul de bine recompus, acuzând doar o indispoziție de moment și evitând-o pe cât posibil pe noua venită.

La miezul nopții, ne-am strâns pentru tradiționalele urări și pupături în valuri de șampanie. Am ieșit pe terasă să admirăm invazia de artificii, nu înainte de a vedea că iubitul meu doar ciocnise un pahar de șampanie și nimic mai mult cu fosta (eram sigură că asta este), în timp ce disimula destul de prost buna dispoziție. Și cum scena de mai devreme nu scăpase nimănui, simțeam o vagă neliniște, de data asta în rândul femeilor. După artificii, deși mesele întinse ne așteptau, discret, ne-am retras într-un colț al restaurantului. Și când zic „ne-am”, nu mă refer la mine și la iubitul meu, ci la noi, femeile. Cumva, fiecare își dăduse seama că ceva se întâmplă, însă noua venită a fost cea care a lămurit situația. Fără menajamente, ne-a povestit că anul trecut, într-o locație diferită, dar în aceeași companie… masculină, participase la un alt revelion strălucitor. Atunci, partener îi fusese iubitul meu (știam eu!). După revelion s-au despărțit destul de rapid, chiar dacă relația fusese destul de intensă, și deja avea o teorie. Pe care a probat-o acum. Și-a schimbat tunsoarea și culoarea părului, suficient detaliu ca actualul partener să nu o recunoască – în fond, o văzuse doar câte va ore în noaptea de revelion – cu care s-a combinat undeva în toamnă. Aștepta cu nerăbdare revelionul și nu au întârziat decât pentru că își dorea să ajungă atunci când este deja toată lumea prezentă. Evident că niciuna dintre femeile revelionului trecut nu se afla printre noi, cu excepția ei, bineînțeles…

După ce a terminat de vorbit, s-a lăsat tăcerea. Nu toate erau convinse de ceea ce auziseră, însă un semnal de alarmă tot simțeau că fusese tras.

Restul nopții a fost destul de anost. Iubitul meu, tot mai absent față de mine, dar preocupat să nu dea ochii cu fosta – despre care intuise că le înțelesese jocul – iar eu, schimbând în gând rezultatele bilanțului care tocmai îmi dăduse pe plus cu numai câteva ore mai devreme. Nu începusem deloc bine anul, dar cel mai mult mă temeam acum de momentul în care artistul meu iubit urma să-mi spună adio. Căci părea inevitabil. Și așa nu reușisem să eclipsez nicio femeie în noaptea de revelion, cumva nu-mi jucasem bine rolul de trofeu.Citiţi şi

Valea Verde, Cund – de pus pe lista cu dorințe

Nebunia unei nopți de Revelion

Trece timpul și încet, încet îți dai seama că există o viață netrăită în tine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro