Acum, amanta noastră își cere mii de scuze…

22 March 2016

Să generalizezi pe așa un subiect, nu mi se pare potrivit. E vorba de viețile și sentimentele unor oameni, fie ei soți, soții sau amante/ți. Iar eu îți spun asta acum din perspectiva soției înșelate, ce tocmai a avut o discuție cu amanta. Mă rog, acum eu și soțul meu ne chinuim să divorțăm. Ce am învățat eu? Că oamenii înșală din propriile frustrări mai mult decât din cauza partenerului. Că soțul meu și-a cărat propria cruce atât de mult, încât a cedat la un moment dat. Și a făcut exact ce ura cel mai mult. Vinovăția l-a măcinat atât de tare, încât nu am putut salva căsnicia, deși l-am înțeles și iertat. El nu și-a iertat-o. Sunt femeia vieții lui și și-a distrus viitorul. Dacă iubești omul și nu bărbatul, te doare sufletul să vezi atâta suferință. Am încercat orice posibil omenește să-i fiu alături, dar nu mă acceptă nici ca prietenă, după 11 ani de relație minunată. Deci… Nu e chiar așa ușor să înșeli.

femeie trista

Acum… tu crezi că amanta n-a știut toate astea? Ba da, dar s-a lăsat atrasă în povestea asta pentru că i-a plăcut, pentru că a fost slabă. Ce mai contează? Și ea are povestea ei. Acum, amanta noastră își cere mii de scuze, îmi spune că a fost cea mai mare greșeală a ei, că a încercat pe urmă să-i fie prietenă, să îl îndrume spre mine. Deci nu a amăgit-o nimeni, a știut ce face. Eu spun că nu aș face asta niciodată, dar… cine știe? Cine sunt eu să judec?

Acum, zi-mi tu cum crezi că vom fi noi după divorț? El, bărbatul unei singure femei pe care a pierdut-o din prostie, le va trata pe restul cu cel mai mare dispreț, se va juca cu ele, le va stoarce (este un orgolios, un arogant și fustangiu în sufletul lui). Eu, cea care am pierdut marea mea iubire, mă simt liberă, scăpată din lanț, pentru că am deschis ochii și am văzut că amândoi suntem vinovați. Eu am văzut că se îndepărtează de mine, deși abia ne căsătorisem, dar l-am lăsat. Poate nu am știut cum să gestionez relația, poate mi-a păsat mai mult de altceva și nu am știut cum să vorbesc cu el. Am simțit că mă înșală, dar n-am făcut nimic. Și atunci, cum pot să-i mai reproșez ceva? Așa că orice scuză a folosit să mă înșele, probabil era adevărul. Și, dacă ai vorbi cu mulți bărbați care înșală, îți vor spune cam aceleași lucruri. Da, unii sunt exagerați, dar eu vorbesc acum de cei care au o scăpare. Presupun că la ei te-ai referit și tu. Trebuie să învățăm să fim mai sinceri cu noi înșine și să ne acceptăm viața, cu bune și rele, să luăm greșelile și să le transformăm în chestii bune. Trebuie să ne iubim mai mult pe noi înșine ca să-i putem înțelege pe ceilalți și să nu mai judecăm. Trebuie să fim mai conștienți că suntem diferiți, că simțim diferit și că toți suntem la un pas de a ne pierde mințile într-un anumit moment. De aici și vorba „Niciodată să nu spui niciodată”.

Uite, vă povestesc acum de un „trio”- soț, nevastă, amantă. Îi cunosc pe toți trei și știu povestea din toate cele trei părțile. Doi oameni care s-au iubit și respectat s-au îndepărtat din diferite motive. Pentru că sunt religioși și au un copil, au rămas împreună ani de zile, vreo șapte. El a tot înșelat-o, în timp, până s-a îndrăgostit de una și ea de el. Au trăit așa ceva ani. În ziua în care el trebuia să semneze divorțul s-a răzgândit și a rămas cu soția. Dar nu din motivele potrivite, ci din lașitate. De teama unei vieți noi. El și-a găsit tot felul de scuze pe care i le-a spus amantei, femeia pe care o iubește. I-a povestit totul soției și ea a acceptat ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Dar ar vrea totuși și ca cealaltă să rămână a lui. Păi, asta e viață?

Toți au poveștile lor. Important nu este actul de a înșela, ci motivele pentru care un om face asta. Și da, de multe ori, scuzele alea patetice și plânsul de milă chiar sunt adevărate. De multe ori nu au curajul să le spună soției, dar simt nevoia să vorbească cu o femeie și de acolo mai e un pas.

Comentariul Mirelei la articolul Mai periculos decât un bărbat divorțat este unul nedivorțatCitiţi şi

Un om fără viitor e de plâns la 20 de ani. După ce a trecut de jumătatea vieții e de plâns dacă nu are trecut

Femeia răului

Ai iubit-o, nu-i așa?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ana / 21 October 2020 22:31

  Si inca ceva in plus: oricum totul e o mizerie. Sincer, nu exista relatii forever frumoase. Cine nu are capacitatea de a inghiti tot felul de mizerii, nu poate trai fericit pn la adanci batraneti.

  Reply
 2. Ana / 19 October 2020 21:24

  Hai sa fim seriosi cu vrajelile astea legate de iubire! Le place sa aiba respectul copiilor, al neamului, mancarea nevestei, ca ii spala, face curat, ii calca, e o servitoare buna, il menajeaza cat poate, are sex fara a se lupta pt el, cand are el chef sta aia cu cracii in sus (daca demult nu era dornica, acum e, pt ca stie ca exista amanta). De frica sa nu fuga ala la amanta, ce nu face ea!? Si totul pentru niste avantaje, nu pt iubire. Proasta e aia care crede ca e iubita. Nu e iubita. Doar ofera avantaje mai mari. Raportul avantaj-deranj este favorabil nevestei. Plus ca tot folclorul tampit o ajuta. Numai ea stie sa aiba grija de el, numai ea are copiii, numai ea face mancare, etc. Se vede aia cat e de ratata dupa cat rahat e capabila sa inghita.

  Reply
 3. Cufarul Cu Dichiseli / 21 June 2016 12:18

  Mult zgomot pentru nimic///

  Reply
 4. 2na / 21 April 2016 14:57

  Eu scriu din perspectiva amantei. Da, am stiut din prima clipa ca eu sunt amanta, desi n.aveam voie sa spun asta, nu, eu eram iubita, iar ea, sotia, avea si ea pe altcineva, ca nu se punea problema de un divort intre ei ca erau copiii, era afacerea…in fine, desi nu doream sa fiu fericita pe nefericirea altora, exact asta am facut si am devenit in timp nefericita ce cauta cu disperare clipe de fericire. Pentru ca, in timp, a devenit din ce in ce mai insurat si de unde ne vedeam des si ne vorbeam f mult, am ajuns sa fiu sunata din supermarket, din trafic, de oriunde nu era ea prezenta, sa ne vedem din ce in ce mai rar, “te iubesc” sa nu mai fie rostit si asteptarile mele sa ma ucida incet, incet. Vinovata de toate astea eram eu, pentru ca scriam scrisori sa imi exprim dragostea, iar scrisorile mele erau citite de dumneaei, devenind astfel “un adevarat pericol pentru o sotie”! Si.atunci m.am intrebat ” care.i rostul meu intre doua jumatati? ” oricat de exotice si “open minde” sunt ei, sunt 2 oameni ce formeaza un intreg. Niciun barbat serios si care sa merite sa fie iubit de mine, nu.si lasa lucrurile neterminate intr.o poveste si sa inceapa alta poveste! Restul e minciuna si aventura, lasitate si neputinta!

  Reply
 5. Mari sotia lui / 22 March 2016 17:47

  Eu sotie, amanta noastra a aflat tarziu, de mine evident!. Pacat de ea.si ea casatorita.s-au iubit.Eu am stiut.ea nu mai e, Eu am ramas.Nu judec pe nimeni.nu asta e fericirea mea.degeaba nu mai e dc el, sotul meu a iubit-o!poate candva voi fi si eu in situatia ei.deci never say never!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro