Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Acum îi zice Dalgona și e vedetă pe internet

13 July 2020

Ce este de fapt această cafea Dalgona care a umplut internetul? Am căutat și am dat peste cafeaua pe care o făceam în studenție… Când era o mare boierie să freci ness (cafea solubilă/instant) Amigo cu zahăr până obțineai o delicioasă spumă peste care adăugai apă sau lapte fierbinte ori rece. Îți amintești? 🙂

Dacă nu-ți amintești, iată cum poți prepara această foarte fotogenică și instagramabilă Dalgona, devenită celebră în timpul pandemiei. 🙂 Are și o pagină pe Wikipedia. Numele îi vine de la un dulce coreean, un fel de caramea spongioasă, cu care unii spun că n-ar aveea multe în comun totuși.

Rețeta

2 lingurițe cafea instant cu aromă de whiskey sau de amaretto

2 lingurițe zahăr (brun)

2 lingurițe apă fierbinte

lapte (de vacă sau de ovăz)

cuburi de gheață

Cum se prepară

Frecăm cu lingurița cafeaua, zahărul și apa într-un vas mic până obținem o spumă spectaculoasă ca aspect, miros, culoare. Puteți folosi și un mixer cu baterie, ca acela pentru spumat laptele. Manual, durează mai mult, dar s-ar putea să vă placă procesul.

Puneți laptele și cuburile de gheață într-un pahar și apoi adăugați spuma. Vizual și gustativ veți fi complet satisfăcute de rezulatul fin și cremos. 🙂 Repetați de câte ori simțiți nevoia de ceva delicios, răcoritor, revigorant.

Enjoy! 🙂



Citiţi şi

Sunt eu prea cârcotașă?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro