Ai folosit până acum un duș bucal? Iată care sunt beneficiile

21 October 2022

O igienă orală adecvată este esențială pentru a vă bucura de dinți sănătoși și frumoși. Din fericire, avem din ce în ce mai multe resurse pentru a ne păstra dinții curați, cum ar fi un duș bucal. Există multiple beneficii ale utilizării unui irigator bucal în curățenia zilnică, deoarece îndepărtează toată murdăria la care periuța de dinți nu poate ajunge.

Ce este un duș bucal

Un irigator bucal este un dispozitiv conceput pentru a aplica un jet de apă sau o altă soluție sub presiune pe dinți. Până în urmă cu câțiva ani, acesta putea fi găsit doar în cabinetul stomatologic, dar astăzi ne putem bucura de această opțiune de igienă dentară acasă. Un irigator bucal nu înlocuiește procesul normal de curățare a dinților, ci îl completează în mod eficient.

La ce se folosește

Putem spune că acest dispozitiv este un aparat de curățare cu presiune dentară. Prin urmare, atunci când folosim un duș bucal, reușim să îndepărtăm toate resturile de alimente și bacterii care ar fi putut rămâne în zone care nu sunt ușor accesibile (cum ar fi spațiile dintre dinți și linia gingiei) pentru periuța de dinți. Această curățare în profunzime previne formarea plăcii și a tartrului.

De asemenea, utilizarea sa ajută la menținerea respirației proaspete și la îndepărtarea petelor de pe smalțul dentar. Acest tip de curățare orală este, de asemenea, recomandat persoanelor cu dinți sensibili, pentru care folosirea aței dentare sau periajul interproximal pot fi prea dureroase.

Cum se utilizează un irigator bucal

Este ușor să vă completați curățarea dentară cu un duș bucal. Folosiți-l doar după periaj, timp de câteva minute pe zi. Dispozitivul este la fel de simplu ca și umplerea rezervorului cu apă sau apă de gură, plasarea duzei și introducerea acesteia în gură, îndreptând-o spre fiecare colț al gurii. Puteți ajusta presiunea după cum doriți, astfel încât să vă simțiți confortabil în timpul procesului.

Irigator bucal în cazul aparatelor dentare

Persoanele cu aparat dentar trebuie să fie scrupuloase în ceea ce privește curățarea dinților. Acestea trebuie să împiedice acumularea de alimente și murdărie între bracket și dinți. Trebuie ținut cont de faptul că aceste bretele reprezintă un obstacol pentru ca periuța de dinți să ajungă în toate colțurile gurii. Acesta este motivul pentru care jetul de apă sub presiune ajută la prevenirea acumulării de tartru pe termen lung.

Duș bucal în cazul implanturilor

Ca și în cazul aparatului dentar, persoanele cu implanturi dentare trebuie să își păstreze dinții curați pentru a asigura o bună sănătate orală. Îndepărtarea zilnică a plăcii dentare și prevenirea formării infecțiilor și a inflamațiilor sunt esențiale pentru a se asigura că implanturile rămân în stare bună. Dacă tocmai v-ați pus implanturi, este indicat să folosiți apă de gură cu elemente antibacteriene, cum ar fi clorhexidrina. Îți pasă de sănătatea ta dentară și vrei să-ți păstrezi dinții în cea mai bună stare posibilă? Profitați de toate avantajele utilizării unui duș bucal.

Beneficiile irigatorului dentar

Reduce nivelul de placă bacteriană de pe dinți, prevenind astfel apariția cariilor și a tartrului dentar.

Vă permite să masați ușor gingiile, reducând inflamația și sângerarea.

Când îl folosiți, vă oferă o senzație incredibilă de curățare, iar dacă îl combinați cu alte soluții orale, vă va oferi o senzație de prospețime aproape toată ziua.

Elimină respirația urât mirositoare și poți avea o gură curată cu o respirație proaspătă.

Orice irigator bucal indepărtează petele de pe suprafața dinților, făcându-i să pară mai albi și mai sănătoși, pentru un zâmbet radiant.

Este ideal dacă purtați aparate dentare sau implanturi și coroane, deoarece vă permite să realizați o curățare completă.

Îmbunătățește curățarea pungilor parodontale, acel spațiu dintre gingie și dinte în care bacteriile se acumulează sub gingie.

Este foarte ușor de utilizat de către oricine, indiferent de vârstă. Este ideal chiar și pentru a-i încuraja pe copii să aibă grijă de dinții lor și să îi păstreze curați.

Este economic, foarte eficient în rezultatele sale și complementar periajului normal, care garantează o curățare completă.

Nu are nevoie de instalare specială, nu ocupă mult spațiu și necesită o întreținere de bază.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro