Ajută-mă să te ajut, iubitule!

6 December 2017

Ce trist când se ofilește fără să fi înflorit. Ce păcat că se stinge, când ar fi putut răspândi atâta lumină. Ce dureros că se sfârșește, când abia dădea să se nască.

Ai apărut întâmplător, când nimic nu te prevestea. Așa cum se produc marile nenorociri și marele întâlniri providențiale, fără să te întrebe de ești pregătit ori ba. Și m-ai făcut să trăiesc ce nu am trăit vreodată, un melanj de exaltare și deziluzie, speranță și deznădejde, avânt și cădere. Toate abătute asupra-mi simultan, intens, răvășitor.

Mi-am zis „asta e iubire?!”, dar una în care până și începutul e gropilat de prea multe nepotriviri. Cum să împac rațiunea și inima? Când, pe de o parte, înțeleg că ne îndreptăm spre un punct mort, că lucrurile nu se leagă în povestea asta, că asemănările nu ne apropie, iar diferențele ne separă și mai mult. Iar pe de altă parte, inima, care simte o nelămurită nevoie să dăruiască căldură, grijă, afecțiune anume acestui suflet rece și insensibil de atâta neiubire.

femeie suferinta

Întrevăd în tine un suflet curat, însetat de tandrețe, dar incapabil să se deschidă fără precauție. Îmi propusesem să te scot din blocaj, să te ajut să plutești în emoție, să te eliberezi de încordare și temeri. Nenorocirea ta vine tocmai din incapacitatea de a te abandona sentimentelor, de a fi în simțire, măcar din când în când, mai mult decât în rațiune. E o condiție necesară pentru transfigurare. Pentru noi valențe în existența ta. Pentru primenire.

Știu că de asta ai nevoie, te înțeleg prea bine și, nu-mi explic de ce, îmi pasă. Da, drumul spre schimbare e greu, anevoios, cu auto-sabotări și provocări. Dar odată parcurs, nu mai vrei să revii niciodată la ceea ce ai fost. Sunt alături de tine, te susțin atâta timp cât faci și tu ceva pentru tine. Ajută-mă să te ajut!

Guest post by Anișoara M.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Un om fără viitor e de plâns la 20 de ani. După ce a trecut de jumătatea vieții e de plâns dacă nu are trecut

Ai iubit-o, nu-i așa?

Cher: “Dragostea nu știe matematică”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro