Alții nu sunt așa norocoși

26 July 2018

Răspunsul unei cititoare Catchy la articolul Avei Marinescu, intitulat „A fost o greșeală, să nu mă mai cauți, te rog”, ne-a dat de gândit. Poate că ar trebui să-l citim cu atenție, dar fiecare din noi să aleagă calea proprie. Un subiect fierbinte!

De asta e bine să ne ascultăm intuiția. Câte greșeli facem atunci când ne grăbim, când ignorăm vocea interioară care ne spune: ,,Nu e ok! Nu o face! Nu e de tine!” Am făcut multe greșeli și voi mai face. Cel mai important e să învățăm ceva din ele. Nu să ne pese de ce cred unii sau alții. Nu e treaba noastră ce impresii aleg să își facă alții vizavi de noi. Cred că femeia din articol se simte nu tocmai ok pentru aventura avută, din cauza faptului că acum se crede ieftină. Dar bărbatul nici pe departe nu se consideră astfel. Ba dimpotrivă. Simte că ar merita aplauze. Și toate acestea se datorează societății îndobitocite care face discriminări. O femeie trebuie să fie serioasă, toleranță, fidelă, la locul ei, să nu se încurce cu bărbați ,,luați”, să stea acasă și să se îngrijească de copii, să fie doamnă în societate, să aibă dacă e posibil una bucată penis, aaa pardon, soț/bărbat toată viață ei scurtă sau lungă altfel toată lumea o va privi că pe o intrusă, o va ignora, blama. Iar bărbatul e bărbat, ce mama mă-sii?! El e liber să aibă și să facă orice. I se tolerează totul. Indiferent de ce face, lui îi sar în apărare atât masculii, cât și bietele Eve care nu își dau seama că astfel libertatea tuturor femeilor (a fiicelor lor, a surorilor, a prietenelor etc) va fi afectată. Haideți să nu mai dramatizăm totul! Ok. Greșeșți atunci când faci ceva ce ție nu ți-a adus un sentiment de bine, de liniște și împlinire sufletească. Dar să nu te consideri murdară sau fără valoare dacă hotărăști să experimentezi, să te iubești cu cineva (fizic sau platonic), să ai contacte sexuale cu cei cu care nu ești neapărat într-o ,,relație de iubire”. Pentru noi femeile totul trebuie să fie noroc sau ghinion? Bărbații bine merci pot experimenta, alege, cântări, compara… iar noi?!!! Dacă vrem pur și simplu să vedem cum e? Să facem și noi comparații. Asta e. Ți-ai dat seama că nu e de tine, așa că nu ești obligată să repeți experiența. Important e să nu existe sarcini nedorite, boli etc.

femeie despartire

Sunt probleme mai grave în lume pentru care să ne facem griji. Și în nici un caz o greșeală nu trebuie să ne facă să ne simțim fără valoare sau murdare. Părerea mea este că numai greșind creștem și ne maturizăm. Și să nu exagerăm. Să nu dramatizăm. Lumea e crudă, e perversă, și e bine să nu uităm acest lucru. Să fim atente și să acceptăm să facem strict ceea ce ne aduce bucurie nouă. Ceea ce pe tine te-a făcut să te simți cur*a, pe alta a făcut-o să se simtă puternică, liberă și egală cu bărbații. Depinde cum privim lucrurile, ce ni se potrivește nouă, ce așteptări avem. Dar să privim înăuntru nostru. E obligatoriu să ne ascultăm sufletul, fără a ține cont de ce am fost învățate de unii sau alții. Nu e ok să ne simțim vinovate sau cu conștiința încărcată doar pentru că știm că societatea ar judeca aspru ce am ales noi să facem. E prea mare puterea oferită societății în defavoarea noastră. El a vrut, tu nu prea erai convinsă, dar ai consimțit, la final ai realizat că nu e de tine. Atât. Care e drama?! Astfel, ai realizat că nu-ți place și că aventurile nu sunt pentru tine. Pentru ce să te simți fără valoare? Adaugi la numărul de parteneri sexuali încă unu’ și crezi că astfel scade valoarea ta ca om? Crezi că ălora care toată viață au unul singur și numai ele știu cât de fericite sunt, le face careva o statuie? No way! Trăim și învățăm. Când ajungem sub pământ, nu va mai conta decât că am avut șansă să trăim, să greșim, să învățăm, să plângem și să râdem.

Alții nu sunt așa norocoși. Peace!!!

Guest post by Mariana

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Pâine cu ceva – cartea care ar trebui studiată în școală

Ură

Cununa regăsirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro