Am ceva care…

12 July 2016

Pour votre bien-être (Pentru starea voastră de bine)

N-am timp şi nici puteri prea mari pentru a te face să înţelegi. Dar am altceva. Ceva care se zbate şi vibrează în mine precum o bucată de pânză ridicată în briza mării. Am ceva care amestecă albastrul cerului cu albul textilei sale de parcă o pasăre mare şi beată se prăbuşeşte în apă contopindu-se cu ea şi făcându-se peşte. Am ceva pentru care alte femei au murit înecate în sucul neînţelegerii dintre noi sau au plecat scârbite, sfărâmând injurii printre dinţi. Am ceva care tinerilor li se pare ridicol, iar bătrânilor prea obositor. Am ceva care mă face să nu privesc ceasul cu ură şi să nu resimt fiecare bucată de timp care trece greu, drept un atentat la binele meu. Am ceva care până la urmă ajunge să conteze cel mai mult.

Apoi, n-aş avea nici propulsie dacă n-aş avea acel ceva. Am ceva datorită căruia te văd mai bine şi pentru care sunt dispus să fiu mai înţelegător. Am ceva pentru care, raţional vorbind, îmi este mai uşor să accept că există greşeală şi moarte, alţi oameni pe lângă noi şi mai ales, pe lângă tine. Am ceva datorită căruia nu sunt gelos pe maşină ori pe periuţa ta de dinţi.

ce vor barbatii

Am ceva care n-a existat dintotdeauna. Am ceva ce noi bărbaţii ignorăm din pricina aroganţelor de bărbaţi şi de care tot noi, bărbaţii, râdem uneori. Ce poate fi mai bărbătesc decât să râzi de ceva pentru care nu eşti încă suficient de bărbat? Statuile suportă porumbeii deranjaţi la burtă din simplul motiv că sunt incapabile să se mişte. Bărbaţii, la fel. Sunt incapabili să dea din mâini, dar le este suficient statutul de statuie: au flori la picioare şi stau pe un piedestal. Nu mai contează că porumbeii planează deasupra capului lor.

Am ceva ce mă face să mă bărbieresc mai des, deşi îmi place barba. Iar acel ceva nu este o spumă de ras mai bună şi nici o lamă mai deosebită. Am ceva pentru care nu-s statuie, dar nici nu-mi displac în mod special porumbeii. Avantajul este că, nefiind de piatră, îi pot izgoni înainte să albesc la tâmple. Am ceva pentru care sunt o statuie vie. Şi pentru care nu stau pe piedestal, deşi îmi plac florile.

Ce am, deci?

Citiţi neapărat şi răspunsul  Și eu am ceva care.Citiţi şi

Fotografia și citatul zilei: Susan Sontag, Femeile ar trebui să spună adevărul

De ce nu se mai căsătorește lumea?

Filmul ideal pentru femei. Filmul ideal pentru bărbați

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Alexssandra / 13 July 2016 14:30

  I bow to you- cause you r one of the kind

  Some men got more than brain and more than soul, thats why we really LOVE THEM , YES WE DO! AND u r winning one of this place.
  So damn precious.
  And sometimes one of those men become OURS, multipling our : feelings, inspiration & our and feminine souls.
  I bow to ALL OF THAT KIND – few, but so special! I BOW TO YOU

  Reply
 2. tot io / 17 September 2010 15:20

  Lucia, nu e ultimul…deschide ochii si uita-te in jurul tau, mai sunt si altii :)…oricum io l-am invatat tot ce stie si sunt mandru de asta…si e o gluma nu un nou subiect de talkshow :)…anyway articolul tau ar fi bine sa il ceteasca toti pitzigoii si ametitii plini de ei, dar care bananaie chiauni pan lumea asta crezand ca s-au prins cum sta treaba p’aci, cand de fapt nu isi dau seama ca sunt doar licurici…si nu de alta da’ tre sa fim atenti sa nu dam peste ei… ca nu stii cand le ies aripile si transforma din omida in fluture…

  va pup mai…

  Reply
 3. Ana Maria Lebădă
  Ana- Maria Lebădă / 17 September 2010 1:45

  Prietene, ma inclin.

  Chapeau bas.

  Reply
 4. Salma / 17 September 2010 1:40

  Ai ceva in constient ce barbatii il poarta in subconstient…ai ceva ce te face sa fii unic…ai ceva ce este unde trebuie, cand trebuie, cu cine trebuie…esti prezent la viata ta si constient de EA! Ai muzica si poezie in suflet…

  Reply
 5. maria kiraly / 16 September 2010 18:48

  ” If the art of magic is essentially producing dissonance, and if the human nature abhors dissonance, why is the art of magic still flourishing?” R.B. Zajonc, 1960. Ai capacitatea de a intelege ca intr-o lume gri, culoare/magia te ajuta sa rezonezi cu “the big picture”. Totusi, nu uita ca, declaratia ta, chiar daca are caracter unilateral, in lumea noastra, bazata pe sinergii sinalagmatice, iti va creea, in mod cert, obligatii.

  Reply
  • Mihaela Cârlan
   Mihaela Carlan / 18 September 2010 14:33

   Despre magic: daca nu crezi in magic fara sa-l descompui prozaic in componente neinsemnate de unele singure, nici nu traiesti cu adevarat. Iar mai departe, ca sa fim on the same page, a trebuit sa ma uit in dictionar, doamna :). Sinalagmatic, care va sa zica, termen juridic prin excelenta, inseamna ca din momentul semnarii unui astfel de contract, partile au obligatii reciproce asumate. Dar oare “lumea noastra”, globala sau a femeilor, ti se pare bazata pe astfel de sinergii? Ori era vorba doar de lumea unei singure femei? 🙂 Pentru ca, uite, cateodata, si tocmai asta spuneam in text, unele organe – inima sau creierul, sedii de imponderabili si imateriali locatari – suflet ori minte, nu prea SINERG , bata-le vina!:) “Declaratia mea”, Maria, a fost un puseu de romantism, mandrie si luciditate, ordinea e aleatorie, care nu cred sa aiba caracter unilateral. Ceea ce sunt eu, ca femeie, generic vorbind, ar trebui sa aiba corespondent si recunoastere si in celalalt gen, iar “sistemele care genereaza propulsia” sa fie situate mai sus de talie :). Sa nu am asteptari exagerate, e una, dar sa nu cred ca ar putea fi si asa, e altceva. Ce zici?

   Reply
   • maria kiraly / 18 September 2010 17:28

    @Miha, am adresat acest comentariu lui Andrei, pentru “Pour votre bien-être”(declaratie unilaterala), in Men Talk 🙂

   • Mihaela Cârlan
    Mihaela Carlan / 18 September 2010 18:04

    oops, :), mea culpa! apparently it made sense dupa ceea ce m-ai intrebat dimineata :). sa-l sterg? ma duc sa-ti raspund atunci acolo unde trebuia.

 6. Lucia / 16 September 2010 16:39

  Ai in primul rand o aroma aparte in cuvinte, si-apoi as indrazni sa spun ca ai poate inima (si implicit sentimente)daca nu as sti ca majoritatea barbatilor n-o cunosc nici macar pe cea pe care o zdrobesc din aroganta … dar poate ca esti unul din exemplarele pe cale de disparitie si-atunci trebuie sa ne purtam frumos si cu grija cu tine si neaparat sa te ocrotim :o)

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro