Am încurcat pozele, ce atâta tămbălău?

22 September 2016

Personaje: Maria – între două vârste, cochetă şi puţin ipohondră. Soţul ei – puriu, fost partidă excelentă, fost bancher, actual pensionar neinteresant. Mai (dar nu foarte) tânărul Georgică – consultant financiar. Și o prietenă trădătoare…

O prietenă de-ale Mariei, măgulită de atenţia domnului consultant, şi-a făcut vreo două-trei asigurări şi i-a oferit pe tavă toate cunoştinţele sale, ca potenţiale doritoare de viaţă sigură până la groapă. Dar, uite că Maria e doritoare de viaţă „riscantă” până la apus. Mai ales că soarele ei încă stă binişor deasupra orizontului. Iar Georgică insistă, insistă… e genul pe care îl dai afară pe uşă şi el intră pe fereastră, îl dai afară pe fereastră şi el îţi intră pe sub piele. Că doar ştie cum să trateze cu această „nişă” de cliente în care s-a specializat deja.

Numai că prima convorbire telefonică se termină rapid. Maria e ţâfnoasă, i se pare că azi nu-i stă bine rimelul, că ea, mai întâi de toate, dimineaţa se machiază, orice ar fi, şi sfârşitul lumii să fie, sau cu atât mai mult. Apoi o sună pe prietena trădătoare, o face cu ou şi cu oţet şi-i închide telefonul în nas. Parcă e mai răcorită. Până când aceasta îi trimite poza lui Georgică – se lăsase omul şi pozat de dragul comisioanelor. Brusc, Maria se enervează iar. De data asta, că l-a concediat aşa rapid pe domnul Georgică – de unde să ştie ea că în spatele vocii profesionale se ascunde un brunet chipeș cu ochii albaştri?

barbat

Dar Maria e om de acţiune. Pune iar mâna pe telefon şi-l sună ea înapoi. Că ar vrea o asigurare, dar nu ştie care, că nu ar vrea, dar nu e înţelept din partea ei să nu vrea şi tot aşa. Sigur, o întâlnire ar fi cea mai potrivită să discute detaliile, se fac oferte personalizate, numai că Georgică e disponibil doar peste o oră și doar 20 de minute. Dacă nu, pe săptămâna viitoare. Exclus!! Dintr-odată, Maria uită de toată proasta dispoziţie a zilei, se îmbracă potrivit de elegant, cât să impresioneze, e gata, dar… cum ajunge ea la timp, că taxiuri ioc. Şi în timp ce-şi frământa mintea brusc înviorată, numai ce-i pică ochii pe ultima achiziţie a fiului ei: o trotinetă electrică ultimul răcnet. Fără să stea pe gânduri, o ia şi iese din casă, mulţumind acum cerului că există un astfel de magazin.

Pe drum, face, evident, furori: lumea cam întoarce capul după ea, iar Maria nu s-a simţit parcă niciodată mai tânără și mai motivată… să trăiască la maxim! Ajunge la locul de întâlnire odată cu un domn mai mic cu un cap de statură decât ea, cu o pronunţată chelie şi o şi mai pronunţată burtă. Se linişteşte, nu poate fi Georgică al ei. Numai că acesta o abordează degajat: Doamna Maria X? Sunt consultantul dumneavoastră financiar, Georgică Y”.

Maria îl măsoară cu o privire voit străină pe individ din cap până în picioare, îi răspunde înţepată Pardon?”, își scutură buclele şi pleacă val-vârtej, lăsându-l pe Georgică cu gura căscată. La numai câteva zeci de metri mai încolo, unde insul acela dezgustător nu o mai putea vedea, îmbujorată și de adrenalina aventurii urbane, o sună pe, deja pentru ea, fosta prietenă. Ce a fost asta? Glumă proastă, răzbunare? Ce???

Ce să fie, o simplă… greşeală. Aia era poza poştaşului, încurcase femeia pozele, ce atâta tămbălău???Citiţi şi

E feroce!

Nu pot să mulțumesc decât o persoană pe zi. Astăzi, mă aleg pe mine

Ce am eu și nu ai tu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro