Amanta n-a fost niciodată dușmanca ta

16 April 2015

oana simionescuAmanta n-a fost niciodată doar sex, pentru simplul motiv că omul n-a fost niciodată doar sex. Am făcut un experiment, recunosc. Am vrut să vă cunosc felul de a percepe viața, am vrut să vă ajut să vă cunoașteți, asa că am dat un sens vag pentru “Amantă”, lăsându-vă pe voi să îl interpretați cum vă vine. Am rămas plăcut surprinsă să văd că mulți și multe percep profunzimea sensului de amantă, cum am fost dezamăgită să număr cât de mulți se agață de doar primul sens: amanta – dușmanca nevestei, scorpia care distruge familii și căsnicii. Mă bucur că ați simțit asta, poate textul ăsta are să vă ajute să vedeți mai departe în interiorul vostru.

AMANT, -Ă, amanți, -te s. m. și f. Persoană care întreține relații de dragoste cu o persoană de alt sex, fără a fi căsătorit cu aceasta; iubit 2, ibovnic. – Din fr. amant, lat. amans, -ntis.

Nu, amanta n-a fost niciodată dușmanca ta. A fost prietena ta cea mai bună. Îți aduci aminte femeia din tine, care ieșea la lumină, atunci când erai îndrăgostită și îți doreai să fii plăcută? Atunci când te iubeai pe tine, îți iubeai viața, îl iubeai pe el? Atunci când nu uitasei, încă, să trăiești micile bucurii? Să revitalizezi Carpe Diem-ul? Să îți oferi ție ce e mai bun și să îți fii Muză zilnică? Să te ambiționezi, să lupți constant pentru binele tău, pentru binele lui – că doar și el era al tău, pentru prezent și viitor? Aceea e amantă! Amanta lui, amanta ta! Muza ta! Muza lui!

Unde ai pierdut-o? De ce nu ai înțeles ce a căutat el la tine și n-a mai văzut, încât și-a pierdut speranța și a început să caute în alte părți, încercând să suplinească ce îi lipsea de acasă? De ce arunci cu pietre în femeile și bărbații care au încercat alte căi și, totuși, uiți că un cuplu și problemele lui sunt formate din DOI? Din Tu și El, dar mai întâi din tine. Apoi din el. Apoi din voi. Și nu, nu sexul îi lipsea. Mai e un element, acolo, în spatele fizicului.

love

Extinde-ți egoismul, așa cum și el trebuie să îl extindă pe a lui. Uniți-le pe punctele comune, mângâiați-vă unul cu altul. Cuprindeți-vă, dar nu acaparați. Lasă-ți o parte doar a ta și spune-i să lase o parte doar a lui. Lumea ta e mai mare, mai profundă decât tu, sau relația, sau copilul. Universul tău e limitat doar de tine, prin uitare. Ai uitat cine ai fost, ce ți-ai dorit, ce ai iubit, cum te-ai iubit, ca să înveți cum să fii. Ai uitat și e vizibil. El asta a iubit la tine. Asta caută în altele, pentru că nu mai găsește la tine. Dar de ce să uiți? De ce nu pot conviețui două personaje în interiorul tău? Dacă ai putut face o relație în exterior, atunci poți găsi și conexiunile din interior.

Dress-urile, vinul și rujul sunt preferințele mele. Eu percep amanta din mine și cochetaria ei într-un fel poetic, sunt mai axată pe clasic, asta e. Tu poate ți-ai perceput răsfățul emoțional prin altceva. Prin altceva pe care el l-a observat și l-a iubit. Poate că ai iubit să-l ții de mână și să îi transmiți sincer, din priviri, cât de mult contează pentru tine. Poate ai iubit să fii rebelă și să călătorești prin mințile celorlalți cu gândul și cu fapta. Poate ai iubit să fii iubită sau poate ai iubit să fii indiferentă la tot. Unde ai pierdut amanta, femeia, omul care-și iubește viața, sinele și relația? Pe care el l-a iubit? Care își acceptă totul și își caută binele? Ce s-a schimbat de atunci și până acum? Nu îmi răspunde, textul nu e pentru mine sau tine. E adresat inimii tale. Cu ea ar trebui să stai la discuții acum.Citiţi şi

Poate și tu ai nevoie de tratament cu pastile de „Nu-mi pasă” de 1000 mg

Beneficiile administrării de Coenzima Q10 Lipozomală pentru întregul organism

Misterul prințesei de Wales elucidat: Kate a declarat că face tratament pentru cancer

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Mya / 6 June 2015 16:00

  Adevarat….

  Reply
 2. Ramona / 16 April 2015 20:55

  Superb, Femeie !

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro