Amantele iubesc cel mai sincer

23 November 2020

Cea mai frumoasă greșeală. De pe vremea când eram doar un copil.

Ma gândesc cu dor la acele vremuri. Câte promisiuni! Ce gânduri pătimașe!

Eu, 18 ani, el cu încă 18 mai mult decât mine. Arăta grozav, miroasea a roberto cavalli parfum și avea vorbele la el. Atrăgea privirile tuturor pe oriunde mergea.

Eram doar o  copilă, însă se jura că mă iubește.

Spunea că nu a mai simțit sentimentul acesta cu o intensitate atât de mare până atunci.

La insistențele lui am acceptat să îi fiu iubită. Cinci ani au trecut – nopți, zile, ore, fără să simt că se scurg. Tot ce simțeam îmi părea real. Însă problema mea cea mai mare era viața lui de “acasă”.

Se spune că nu poți găsi toate calitățile într-un singur bărbat. Am făcut un compromis. La 18 ani am acceptat să fiu amantă. Mi-am amanetat tinerețea în schimbul unor clipe de iubire.

Am acceptat.

Eram cea care îl ajuta să fie fericit, însă din umbră.

Nu eram cea cu care își petrecea sărbătorile sau zilele de naștere.

Nu eram cea care afla prima veștile.

Eram  cea care dormea singură.

Care avea grijă să nu plece cu parfum străin, parfum Escada, acasă.

Eram cea care înnebunea de singurătate. Eram cea care primea 2% din atenție sa. Mesaje grăbite își făceau loc pe ecranul meu de 3-4 ori pe zi.

Pentru el era suficient. Eram cea care, cu zâmbetul pe buze, se prefăcea că nu o doare când discuțiile se îndreptau spre ea. Dar câte sacrificii nu faci când iubești!

Am încercat să am o aventură. Din răzbunare și din gelozie, însă nu am putut. Nu m-am putut lăsa atinsă de un alt bărbat. Orice secundă petrecută în compania altuia era câte un deja-vu. Alte atingeri în afară de ale lui mă făceau să mă simt murdară.

Asta m-a făcut să mă întreb: cum poate sta cu ea, dacă nu o mai iubește? Cum aș putea să îl fac să înțeleagă că cel mai prețios este prezentul și nu trecutul? Era oare o dragoste adevărată din partea lui?

Amantele iubesc cel mai sincer. Căci ele suportă zile de singurătate și tristețe pentru câteva ore de fericire.

Ce cerc vicios și cât de greu poate ieși o femeie din acest labirint! Chinuită de vinovăție, curajoasă, puternică, asumată ea este, deși stigmatizată, cea mai pătimașă iubită.

Amantele sunt cele care iubesc cel mai sincer.

AlinaCitiţi şi

Diana, o altă viață luată violent de un bărbat cu ordin de restricție

Și bărbații sunt femei de moravuri ușoare

Imposibila ușurătate a ființei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Iuliana / 14 November 2020 1:04

  nu, amantele nu iubesc cel mai sincer. nici nevestele nu iubesc cel mai sincer. nici chiar iubitele care nu sunt nici una, nici alta, ci doar iubite. tu ai iubit cel mai sincer. femeile, indiferent de ipostaza in care s-ar gasi, pot iubi sincer. desi, eu cred ca acesta este un pleonasm. ori iubesti, ori nu iubesti. pe cantar, oricum, nu putem pune sentimentele.
  dar, oare, a fost iubire? este? sau este doar experienta unei tinere sensibile care si-a deschis sufletul primului barbat care a stiut sa apese pe butoane, cum se spune? pentru ca iubirea este un sentiment care se structureaza, de la emotiile trecatoare, la stari difuze. daca dai de un seducator, acesta va fi cel care va savura prezenta unei femei frumoase si tinere, fara experienta, asa cum savurezi un fruct, fara ai oferi, in afara tandretei ocazionale, si altceva. ce poate oferi un barbat? pai, de exemplu, starea de bine, confortul emotional. daca nu o face, atunci el nu ofera dragoste, ci doar placere, adica stimularea senzitiva si emotionala, si, cam atat. ceea ce povestesti ca traiesti in prezent, pare a fi o intoxicare. si, crede-ma, cand vrea, un barbat te gaseste si in gaura de sarpe. cand nu vrea, cand este egoist si doar isi confera siesi ceva mai multe senzatii, va fi cum zici: comod, indiferent, plecat. Iesi dins tarea asta, oricat de greu ti-ar parea la inceput, vei reusi. cu pasi mici. sigur ca acum, pentru ca ti-a fost indusa aceasta stare obsesiva, nu te poti apropia de alt barbat. dar nu asta trebuie sa faci. ci, mai degraba, o pauza. ofera-ti tie timp, intelegere, regaseste-te pe tine. apoi, cand vei fi vindecata, va veni si el, altul, cel de care ai nevoie de fapt.

  24
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro