Andi Vasluianu le dă replica lui Iureș și Rebengiuc în filmul „Octav”

2 September 2017

Andi Vasluianu îl interpretează pe Marcel, fiul lui Spiridon (Victor Rebengiuc), prietenul din copilărie a lui Octav (Marcel Iureș), în filmul omonim, rolul său punând în valoare prietenia veche a personajelor interpretate de Iureș și Rebengiuc.

Andi Vasluianu in OCTAV (2)

Mi-a plăcut să lucrez cu Serge Celebidachi, care este excepțional, atât ca om cât și ca regizor. Pentru mine contează amândouă. Serge este un căutator real, care caută permanent să înțeleagă cum stau lucrurile. Aici, rolul meu a fost mic cu o importanță minoră în economia filmului. A fost o onoare pentru mine să lucrez cu Marcel Iureș și Victor Rebengiuc și mă înclin în fața lor. Am o gramadă de învățat de la ei. Am avut norocul să-i întâlnesc pe amândoi în același loc”, declară Andi Vasluianu.

Andi Vasluianu in OCTAV (1)

Filmul „Octav” nu este prima întâlnire cinematografică a lui Andi Vasluianu cu cei doi mari actori din distribuție. În anul 2008, a jucat cu Marcel Iureș în filmul „Călătoria lui Gruber”, regizat de Radu Gabrea, iar în prezent joacă alături de acesta în spectacolul „Vanilla Skype”, al Teatrului Act. Alături de Victor Rebengiuc, Andi a apărut în „Contra timp”, film regizat de Jesús del Cerro, „Cu Lapte Fără Zahar” și serialul „Deschide ochii”. Ambele experiențe artistice au însemnat un început pentru construcția acestui trio de succes.

Andi Vasluianu in OCTAV (4)

Actor de film și teatru, Andi Vasluianu a absolvit, în 1999, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Specialitatea: Actorie la clasa Sandei Manu. Printre rolurile sale din film, se numără cele din „Rămâi cu mine” (2013, serial TV produs de HBO), „Despre oameni si melci” (2012, regia: Tudor Giurgiu), „Minte-mă frumos” (2012, regia: Iura Luncașu), Biblioteca Pascal (2011, regia: Szabolcs Hajdu), ”Periferic” (2010, regia: Bogdan George Apetri), „Cealaltă Irina” (2009, regia: Andrei Gruzsniczki), „California Dreamin’” (2007, regia: Cristian Nemescu), „Hârtia va fi albastră” (2006, regia: Radu Muntean) etc.

Lung-metrajul, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, este o coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi.

Andi Vasluianu in OCTAV (3)

Biletele la Premiera de Gală, care va avea loc pe 4 octombrie, sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim și pe eventim.ro. Prețul unui bilet este de 60 lei (categoria I); 40 lei (categoria II); 30 lei (categoria III).

Filmul va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se găsesc și pe pagina de Facebook.

Credit foto: Adi MarineciCitiţi şi

Ana

“Balanța” lui Pintilie a primit o nouă viață

“Duminică nu putem. Mergem la vot”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro