Angelina devine “profesoară” la BBC

24 January 2020

Angelina Jolie și BBC vor să ofere celor mai tineri telespectatori instrumente reale pentru a stopa știrile false. Actrița americană va fi producătorul executiv al programului “BBC My World,” un program care explică poveștile din spatele știrilor și oferă fapte și informații care îi ajută pe copiii de peste 13 ani să decidă cu mintea lor în legătură cu problemele internaționale presante. Serialele vor fi o co-producție BBC cu Jolie și Microsoft Education, iar BBC va da aprobarea finală pe conținutul editorial.

“Ca părinte, sunt fericită să-mi ofer sprijinul unui program care are urmărește să ajute copiii să învețe mai mult despre viețile altor tineri din toată lumea și să îi conecteze unii cu alții. Sper ca acest program să îi ajute pe copii să găsească informația și mijloacele de care au nevoie să poată face diferența în chestiunile care contează pentru ei” a declarat Angelina Jolie. 

Citiți și Finlanda câștigă războiul contra fake news

Programul săptămânal de o jumătate de oră va fi transmis via BBC World News, cel mai vizualizat canal, în fiecare duminică de la 11:30 în toate cele 42 de limbi în care emite BBC. De asemenea, programul va fi disponibil și pe un canal YouTube, iar în UK și pe BBC iPlayer.

Fiecare transmisie va fi însoțită de un segment de învățare, iar planurile de lecții vor fi disponibile prin Microsoft Education. Producătorii văd acest show ca pe un mijloc de a ajuta audiențele tinere, care au acces la multe surse de știri unde vin în contact cu o diversitate de conținuturi destinate adulților, să capete capacitatea de a distinge știrile după nivelurile calității.

“Există o lipsă în a le oferi tinerilor care vor să înțeleagă cum se fac știrile și valorile care stau în spatele lor. Au nevoie de uneltele pentru a distinge realitatea de falsul din online și de abilitatea de a evalua critic o informație oriunde ar întâlni-o. Să dezvoltăm aceste abilități este scopul programului My World, ele sunt cruciale pentru tinerii de azi, nu doar pentru dezvoltarea personală, ci pentru sănătatea viitoare a democrației globale. BBC World Service este răspândit într-un mod unic pentru a asigura o adevărată perspectivă globală asupra celor mai importante povești și teme ale zilei” a declarat Jamie Angus, director al BBC World Service GroupCitiţi şi

Contractele prenupțiale ale celebrităților

Reverență, Majestatea Voastră!

La ce să fii atent înainte de a sprijini fără voie o campanie de dezinformare prin distribuirea unei știri false

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro