Anul Maimuţei de Foc în Ţara Oii de Tinichea

12 February 2016

lelia munteanuÎn Ţara Oii de Tinichea, soarele nu apune niciodată, ca să nu fie furat la adăpostul întunericului.

Aici trăiesc fericiţi şmecherii şi fraierii, în bună înţelegere, ca într-un Taijitu – yini şi yangi. Ei cred într-un Dumnezeu uşor de prostit, în infinitatea universului, în kosmodisk, în breakingnewsuri şi în horoscop. Prin părţile locului, nu oaia (alintată „mioriţa”) e sfântă, ci caşcavalul. Filosofia cea mai răspândită se învârte în jurul a două concepte fundamentale, privite ca un întreg – Mi și Ta.

Din punct de vedere istoric, Ţara Oii de Tinichea se află în Perioada Partidelor Combatante, în care s-au perindat patru dinastii – Yon, Tzap, Mang şi acum Tak.

A dat peste noi Anul Maimuţei de Foc. Ce ne aşteaptă?

anul maimutei de foc

Ca să înţelegem, trebuie să gândim confucianist: „Ren bu zhi er bu yun, bu yi junzi hu?”. Unde bate, mai exact: la nobleţea celor din Ţara Oii de Tinichea. „Să nu fii recunoscut de lume şi totuşi să nu fii întristat, nu este aceasta o purtare nobilă?”. Chiar că este. Ne-am întristat noi când ne-au ocolit până şi refugiaţii? Nu. Au plâns ei, când au intrat la noi din greşeală.

S-o luăm uşor. Cum spunea şi marele Lao Tse, orice horoscop începe cu prima previziune.

În Anul Maimuţei de Foc, Guvernul – care şi-a scris programul pe un bob de orez – îl va înghiţi singur, până în iarnă, după alegerile parlamentare. Sfatul astrologului: Câteva lecții de ușu v-ar putea scoate din situații dureroase, mai ales la Justiție și Sănătate.

Mi-Ha La-Che a spus, referindu-se la campania electorală: gura bate turu. Iar Kong Fu Zi a adăugat: „E nevoie de doi ani să învăţăm să vorbim şi de întreaga viaţă să învăţăm să tăcem”. Doar Președintele din Ţara Oii de Tinichea știe să tacă. În trei limbi. Vestea rea este că, dacă vara te plimbi o zi, iarna flămânzeşti zece. Vestea cu adevărat interesantă – în Anul Maimuţei de Foc, Președintele îşi va lua un binemeritat concediu de vară. Sfatul astrologului: da, se poate trăi din chirii, însă Cotroceniul nu poate fi sediu de bancă.

E la mintea cocoşului de lemn că, până la sfârşitul Anului Maimuţei de Foc, politicieni nu vor mai exista. Parlamentul va fi extras la loto, varianta 300 din 20.000.000. Atenţie! Chiar tu poţi avea ghinionul să ajungi senator! Sfatul astrologului: cine vrea să mute un munte, începe prin a muta bile albe şi negre, dintr-o urnă în alta.

În Anul Maimuţei de Foc, Serviciile Secrete vor continua să urmeze Tao Tel (Calea Telefonului), călăuzite de conceptul „Numai cine nu ascultă nu greşeşte”. Vor veni şi satisfacţiile profesionale: noroc în flagrant, în special cu nativii din zodia Porcului. Sentimental, Serviciile vor rămâne legate de politică. Sfatul astrologului: Dacă percepi tunetul, nu înseamnă că ai auzul fin.

Semnul Maimuţei de Foc guvernează doctoratele. Va fi un an benefic pentru copypaste. Sfatul astrologului: e indicat să nu copiezi şi numele autorului. Rişti o criză de identitate.

Până să se inventeze Europa, înţelepţii cu Maimuța de Foc ajunseseră la concluzia că a prevedea e greu, mai ales când e vorba de viitor. Deci, ce încredere mai poţi să ai în Maimuţă? Vorba lor: omul bogat își face planuri pentru mâine, omul sărac pentru astăzi. Astăzi a fost frumos.Citiţi şi

Nu vrei copii = ești defectă!

Ne-am privit în ochi, cu respirația oprită…

Casta. Ghinion

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro