Urechi 3

18 March 2016

lelia munteanuNu e chiar scenariul din Fălci 3, dar e la fel de prost. Mereu seria 1 e cea mai tare, pe urmă se schimbă regizorul, se sare calul, rechinilor le cresc picioare.

Urechi 1 s-a (pardon de expresie) turnat în Epoca Ceauşescu. Foarte mult s-a turnat, pentru că tehnica lăsa de dorit. Era pe vremea când nici nu puteai să scoți telefonul din casă, dacă vă imaginați una ca asta. Deci se lucra mai mult live, de la om la om. În realitate, unii nu erau deloc oameni. Spre deosebire de Fălci, în Urechi 1 personajele pozitive le înhățau pe alea negative. De pe stradă, din pat, de la munte, nu era nevoie să intre în mare. Horror-ul perfect: ce să faci să nu te mănânce?

Brusc, filmul s-a rupt și ne-am trezit în Urechi 2. Trucajele de început, cu instaurarea democrației, nu au rival în istoria cinematografiei decente. Doar efectele speciale din Aatank (Fălci, în varianta Bollywood), în care giganticul rechin de plastic atacă vaporul din lighean, se mai apropie cât de cât. Plus că scena noastră a ținut pe puțin cinci ani. Tot ce-a avut mai bun Urechi 1 s-a redistribuit în roluri și mai bune în Urechi 2. De data asta, se ascultau între ei, ca să-şi asigure alternanţa la devorare.

urechea

Fotografie: EPA, sursă: The Guardian

În Urechi 3 (adică astăzi), ca în Urechi 1 – acelaşi sentiment că nu există scăpare, toată lumea toarnă pe toată lumea. S-a păstrat şi componenta analogică din Codul Penal, însă treizeci de ani de progres tehnologic îşi spun cuvântul: te torni singur, pe server, ca prostul.Citiţi şi

Ce se întâmplă dacă mă suni, dacă mă auzi? Te rog, vorbește cu mine!

Nu-mi cereți numărul meseriașului

Horror și depresie – Midsommar

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. sacha / 18 March 2016 17:42

    cool. merci.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro