Apăsat, pe urmele tovarășului Nicolae Ceaușescu

9 June 2022

Iohannis calcă pas cu pas pe urmele ilustrului său predecesor. Vizite de lucru aranjate, frumos, copii lăsați la topit în soare, cât încearcă Măria Sa să îndruge trei fraze (greu!) despre consumul de droguri, pensii și legile securității. La Buzău, la Ciolacu, spre a fi și mai drăguț.

E tot mai clar: președintele vlahilor, alde Iohannis, se comportă ca și cum ar fi copilul din flori al lui Emil Bobu cu Nicolae Ceaușescu. Cine zicea că dictatorul nu făcea prostii cu lacheii prin delegații?

Pe de altă parte, ne aflăm iar în acea perioadă a anului în care or să se verse lacrimile de crocodil necesare când se discută despre nivelul precar al educației pe tărâm carpato-danubiano-pontic.

Chiar așa: sunt superbi politicienii (mă rog) vlahi care cer criterii de performanță în educație, când pentru ei o performanță ar fi să ducă o idee de la punctul A la punctul B fără să o mutileze, au elocința unei gâște și capacitatea de a lega două vorbe a unei dropii. O dropie dresată de un papagal dresat de un cormoran. Am mai sugerat: România să intre tare pe piața de scuipat curs din cavitățile bucale ale excelențelor lor, căci e producție record. Și, de asemenea, să vândă vid. Vid din dovlecii dregătorilor, vid d-ăla bun, de casă, garantat de Securitate, conform legislației vlahe în vigoare.

Chiar așa din nou: înduioșător acel împărat roman de legendă care și-a uns calul senator, căci iată că securiștii români și-au făcut măgarii de toate, bravo, așa e și mai frumos. Nu găsiți?

Să revenim, totuși, după acest lung ocol, la subiectul nostru, la președintele Iohannis, acest Salam de Sibiu al Gândirii. Ce urmează? Să fie făcut tov. gen. dr. plag. Ciucă savant de renume mondial? Ar fi un gest frumos să-l ungă astfel Iohannis, nici Ceaușescu n-a făcut așa pentru cunoscuta slugă Dăscălescu. Dar s-au mai schimbat vremurile, s-au mai schimbat.

România Normală? N-a fost să fie. România Educată? Lăsați. Poate în mileniul următor. Pas cu pas? Sigur că da, pas cu pas, apăsat pe urmele tovarășului Nicolae Ceaușescu, înainte, marș!

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy!🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

10 lucruri despre care nu înveți nici la școală, nici acasă

Patimile domnului Muscă în Valahía

Emigrarea masivă fără întoarcere spre universitățile bune din lume

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro