Aşa au protestat 120 de femei din SUA împotriva discriminării de gen din domeniul aviatic

18 October 2019

Un avion al companiei aeriene nord-americane Delta Airlines, operat în întregime de un echipaj feminin şi cu alte 120 de femei la bord, a decolat săptămâna trecută din Salt Lake City cu destinaţia sediul NASA din Houston. Scopul acestei acţiuni a fost acela de a atrage atenţia asupra discriminării de gen din aviaţie şi, în general, în carierele STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

De asemenea, în această acţiune inclusiv lucrătorii de la sol, agenţii de îmbarcare şi operatorii de zbor din turnuri au fost tot femei.

Din cei 609.306 piloţi din Statele Unite ale Americii, doar 7% sunt de sex feminin, potrivit unei statistici din 2017 furnizată de Administraţia Federală a Aviaţiei. În plus, potrivit aceloraşi date, niciuna dintre acestea nu este navigator de zbor.

Citiţi şi Fără aceste femei, bărbaţii nu ar fi păşit pe Lună

Pentru alegerea participantelor la această acţiune, compania aeriană Delta a colaborat cu şcolile din Salt Lake City care desfăşoară programe STEM sau aeronautice.

SursaCitiţi şi

“Ne-am întâlnit pentru că suntem prim-miniștri și nu pentru că suntem femei.”

Femeile sunt mai bine pregătite pentru a doua parte a vieţii decât bărbaţii

Bărbații care par slabi sunt evaluați mult mai negativ decât femeile care par puternice

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro