Atâta timp cât nu știu, consider că n-a făcut-o

2 December 2015

miriam soarePoți înșela fără să faci sex?” întreba cineva pe Catchy. Și simt cum mi se aprind beculețele în căpșorul meu blond. Eu cred că înșelatul și trădarea sunt atitudini diferite într-o relație. Dar că, din păcate, ele sunt la super-ofertă și vin la pachet.

Eu numesc că iubitul meu mă înșală atunci când constat cu amărăciune că a făcut sex cu alta. Adică el se uită galeș la mine și cu pretenția că suntem oameni moderni, un cuplu sudat și cu o mare încredere reciprocă şi mă înștiințează că pleacă la club cu băieții. Așa, numai între ei. Eu mă dau intelectuală. Adică am citit și am reținut din revistele de pe măsuța de la coafor, cum să-l las liber să nu se simtă sufocat de relație. Cum să-l duc la erecţie în cinci pași. Cum să mă îmbrac provocator de la reduceri și cum să-l fac să mă ceară de nevastă, după doar trei luni de relație. Ei, mă rog, cred că sunt eu cam prosticică și n-am înțeles bine. Că doar aia cu erecția îmi reușeşte. Restul le mai studiez încă. Și, ca atare, cu gura pungă și zâmbetul stâlcit, îi spun că „foarte bine, iubi, mergi, distrează-te, că și eu am să ies cu fetele”. Pun mâna pe telefon și le iau la rând. Una nu poate că e la o onomastică. Alta, plecă la munte cu unul pe care l-a cunoscut de dimineață pe Facebook. Alta e la ciclu și o doare burta. Până la urmă, reușesc cu chiu, cu vai, să adun câteva prietene ca să ies cu ele în club. N-aveam chef de club, dar nu vreau să creadă iubi că eu n-am alternativă.

woman underwater

Așa că, el își pune blugii ăia de îi vin bine pe fund. Mmmmmm și cămașa care îi vine strânsă pe talie și-l face să pară mai lat în umeri. Grijania mă-sii! Își dă cu parfumul scump pe care i l-am cumpărat de ziua lui. Își pune pantofii Gucci și Rollexul cumpărat din Istanbul și pleacă la club. Îmi muşc buzele de nervi când îl conduc languros, până la ușă. Nici n-a vazut că am rochia până la fund și țâțele pe-afară. Părul precum coama leului și trăsnesc a parfum. Ei, lasă, iubi, să vezi ce mă mai distrez și eu în seara asta.

Mă întâlnesc cu prietenele la club. Ne luăm ceva de băut și periem sala cu ochii. După ce? După bărbați, desigur. După privirile lor care să ne confirme că suntem sexi. Să simțim că mai prezentăm interes. Că doar nu ne-a luat câte două ore de stat în oglindă ca să ne gratulăm una pe cealaltă. Dansăm lasciv între noi, ca fetele de la pușcărie, doar, doar, ne bagă cineva în seamă. Eu, fară glumă. Pe bune. Nu caut sex. Dar recunosc, caut priviri admirative și-mi doresc să fiu băgată în seamă. Greu neneee! Concurența-i mare. Astea de paișpe ani sunt pe val. Noi, astea la douăzeci și cinci, gata. „Adio, dragă Nelo!”. Plecăm acasă pe la trei noaptea, cu „coada între picioare”. Râzând zgomotos, dar dezolate pe interior. Mamăăă, ce bine ne-am mai distrat.

În timpul ăsta, iubi bea o bere cu băieții în club. Nu prea se uită după fete, căci oricum are de unde alege și sunt ele toate cu ochii pe ei. La un moment dat, se tot privește cu una. Își zâmbesc reciproc. El îi face semn cu paharul, dacă vrea să bea împreună ceva. Ea dă afirmativ din cap. El se mută la masa ei. Prietenii lui se fac că nu observă. De, e o chestie băiețească. Nu o pricepem noi, femeile. După ce bea cu domnișoara o bere sau două, pleacă amândoi. Că se duc în mașina din parcare, într-o cameră de hotel sau până la ea acasă, nici nu contează. Pe la cinci dimineața, el ajunge acasă, se strecoară în așternut alături de mine, mă sărută de noapte bună ca de obicei și mâine e o altă zi.

Dacă el a doua zi nu o sună pe domnișoara din club și nu se mai întâlnesc altă dată, eu numesc că m-a înșelat. Atâta timp cât eu nu știu, consider că nu a făcut-o. Este un derapaj, care lui i se pare firesc, dar pe care conștientizează că nu vrea să-l ducă mai departe. Nu vrea să riște să fie prins. Dacă însă a doua zi îmi spune că are ședință, dar el se întâlnește cu ea la cafea, asta se numește trădare. Asta presupune minciună calificată, ticluită, premeditată. Presupune dorința acută de a petrece timpul cu ea și cu mine, asumându-și riscuri.

Alteori, relaționările dintre un el și o ea încep prin trădare. Se cunosc și vorbesc mult pe net sau glumesc mult la serviciu. La început, consideră ei, că prietenește. Sfântă ipocrizie. Este doar o tatonare pe care amândoi, în egală măsură, speră să ducă la un alt nivel. Măcar la o aventură sexuală. Faptul că, de cele mai multe ori, când se întâlnesc față în față nu se plac sau nu există chimie din partea unuia, nu înseamnă că nu-și trădează partenerul de acasă. Ba da. E o trădare să fii mereu în căutare, mereu în alertă. Este o trădare să ieși cu o prietenă/ prieten agățată/ agățat de oriunde, la cafea. Și știi că e o trădare, de aceea păstrezi secret acest moment. Pentru că știi că ești mincinos și că, în sufletul tău, ai sperat mai mult decât o cafea. Aproape toţi trădăm sau înșelăm o dată în viața asta. Cu toate că nu întotdeauna suntem pregătiți să plătim și prețul mișeliei noastre, dacă suntem prinși.

Pe Miriam o găsiţi întreagă aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Am reluat legătura cu tine, deși răspunsul tău a fost unul clar, eram doar o prietenă

Toate femeile au un bărbat care le-a marcat existența, al meu ești tu

Despre relaţia mamă-fiică de ziua amândurora – cine de la cine mai învață azi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Vali / 5 December 2015 20:13

  Lamentabil ,
  Fiecare cu “amici”de vici la disco(bautura,droguri,muzica tehno si cam toti se uita du o partida de sex) noul stil disco !!!
  Ps:Mai ramane doar swing club !!!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro