Audrey și parfumurile ei

27 September 2019

Le admirăm și azi pe Audrey Hepburn, pe Jackie Kennedy, pe Liz Taylor, pe Lady Di, Marilyn Monroe ori pe Grace de Monaco. Ne fascinează cum au reușit să-și marcheze și timpul în care au trăit și să rămână referințe inegalabile de eleganță și peste decenii bune. Știm cum se îmbrăcau, ce mâncau, ce beau, ce bărbați iubeau, cât au fost de fericite sau nefericite, că foloseau poate Pupa Milano, dar ce parfumuri foloseau? Cum mirosea aerul din jurul, din urma acestor splendide femei?

Pentru unele dintre ele, mari creatori au inventat parfumuri. Ce omagiu uriaș! Nu un mantou, nu o rochie. Un parfum. O esență. În cel mai intim contact cu pielea. Părtaș la tot, de la recunoaștere la sărut și îmbrățișare.

Cine poate spune dacă femeile acestea au făcut celebre niște parfumuri sau a fost invers… Ce știu însă e că o femeie fără parfum e aproape invizibilă, iar parfumată neinspirat e ca o scrisoare ajunsă într-o cutie poștală greșită. Căutarea perechii olfactive e o călătorie în sine care trebuie făcută. Până la în miezul feminității. Pentru că parfumul poate fi cheia volatilă spre multe fericiri, de la deschiderea drumului spre inima unui bărbat până la iluzia regalității la capătul celei mai proaste zile.

Parfumurile originale și iar parfumurile, cu puterea lor de-a vorbi în coduri misterioase despre femei legendare cărora le poate colora aura în tonuri nepământene…  Dacă se găsesc, aici, pe pământ.

Azi, m-am gândit la Audrey și la parfumul – L’Interdit, Givenchy

1480183040-audrey-v

Creat special pentru ea de Hubert de Givenchy, L’Interdit (interzis, în franceză) a apărut în 1957. Conform zvonurilor, Audrey nu voia ca acest parfum să fie comercializat, însă, până la urmă, acest lucru s-a întâmplat în anii ’60. L’Interdit include note florale – bergamotă, trandafir, iasomie, iris, violete, narcise şi lemn de santal. În ultimii ani, Audrey a purtat Spring Flower, tot al Casei Creed, un alt parfum creat doar pentru ea. Ca să știți. 🙂Citiţi şi

Când el face o glumă proastă, tu n-ai simțul umorului

Femeile și ochelarii lor de soare – o întreagă poveste

Nu mai pierdeți timpul unei femei, dacă nu-i puteți oferi locul 1 în viața voastră

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro