Avem campioni internaționali și în jurnalism

24 June 2014

Knight Foundation, cea mai importantă sursă de finanțare a inovațiilor în domeniul jurnalismului și mass-mediei, a lansat pe 27 februarie 2014, competiția globală “Knight News Challenge”. Misiunea acesteia este de a consolida internetul în sensul libertății de expresie și a inovațiilor prin finanțarea viziunilor progresiste de promovare a comunităților informate și de implicare activă a cetățenilor. Luni, 23 iunie 2014, Knight Foundation a organizat la Boston conferința “The Open Internet and Everything After”, în cadrul căreia au fost anunțate și prezentate cele 19 proiecte câștigatoare din acest an, din cele 704 înscrise, pentru care s-au alocat premii în valoare de 3.466.000 $.

Knight_News_Challenge

Unul din cele 19 proiecte câștigătoare, la secțiunea “Tranparență”, a fost și cel dezvoltat de Organized Crime and Corruption Reporting Project, în parteneriat cu European Actors Association (EurActiv.ro) și RISE Project: “Who are the gatekeepers of the Internet, cable and satellite infrastructures în Eastern Europe? Mapping and investigating media distribution providers”. Echipa, din care fac parte Paul Radu (project manager), Dan Tăpălagă (senior data analyst), Manuela Preoteasa (senior researcher), Ramona Diaconu (advocacy campaign coordinator) și Andrei Schwartz (junior consultant), a primit suma de 200.000 $. Felicitări, doamnelor și domnilor!

RISE Project are o pagină de Facebook cu 9.000 de fani. Acolo i-am descoperit și noi și ne-am propus să nu-i slăbim din ochi. Pentru că merită! 🙂Citiţi şi

Profesor pentru o Zi în sprijinul proiectului Fiecare Copil în Grădiniță

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro