Bărbatul Leu. Cine nu-l are să-l dorească!

5 August 2018

Bărbatul Leu este, cu certitudine, favoritul horoscopului, semnul cel mai puternic al Zodiacului, pentru că simbolistica lui ține de semnul Soarelui aducător de viață, fericire și extaz. El s-a născut cu stea în frunte, oricare ar fi ziua aflată în intervalul 22 iulie-21 august, ca și femeia Leu, de altfel. Personalitatea lui stă sub impulsul verbului „a vrea”, dar, spre deosebire de alte zodii râvnitoare, el chiar are și puterea și mijloacele de a îndeplini tot ceea ce își propune, iat țelurile lui nu sunt din sfera dorințelor prozaice, comune. Elementul primordial care guvernează zodia este FOCUL, ceea ce dă strălucire, masculinitate, virilitate, invincibilitate, bărbaților care știu să își recunoască abilitățile, talentele deosebite, atuurile, și să le pună în valoare, conștienți de avantajul pe care îl au în fața celorlalți. El este mereu în lumina reflectoarelor și știe să le manevreze, la rândul lui, spre acele femei care corespund forței lui interioare și personalității sale covârșitoare. Nu orice femeie poate dansa pe scenă pe compania unui asemenea bărbat, pentru că ea trebuie să se ridice la standardele lui. Leul nu umblă cu jumătăți de măsură, o singură dată să fie dezamăgit de femeia asupra căreia și-a oprit atenția și pierderea e definitivă pentru ea. Mereu în centrul atenției, el își dorește o parteneră care să atragă atenția în aceeași măsură și să se poată pune în valoare reciproc. Cu alte cuvinte, un bărbat Leu nu va accepta în compania, patul sau casa lui o femeie cu oja sărită, ciorapii destrămați, sau, ca să nu mai enumerăm, o înfățișare care lasă de dorit. Orice femeie îngrijită e o femeie frumoasă, pare a fi deviza lui, pentru că el însuși este un meticulos, un pedant, care nu precupețește niciun efort pentru a se prezenta în public astfel încât să lase auditoriul cu gura căscată.

Bărbatul Leu e sapiosexual, fiind în permanentă căutare de satisfacție intelectuală, pe care o găsește în partenere cu o inteligență vie, culte și neapărat (!) cu simțul umorului. O ironie fină, o privire isteață din colțul genelor, un zâmbet abia schițat, o replică ușor arogantă, o ținută sexy, lejeră, ușor transparentă, ușor mulată, atât cât să ațâțe privirea, de bună calitate, un machiaj discret, bijuterii fine, fără urmă de ostentație, un aer de divă jucat cu naturalețe, pot fi calități necesare unei femei care își propune să seducă un bărbat din această zodie. Odată captivat, el poate fi păstrat în condițiile în care partenera îl completează întru totul, fiind dispusă la evoluție în toate domeniile vieții. Cine stă lângă un Leu și nu e conștint că viața înseamnă progres, mai bine să se ferească și să nu încurce drumurile acestui individ care se află în permanentă învățare. Orice experiență este, pentru el, o sursă de înțelepciune, atâta timp cât nu este intenționat malițioasă sau cu intenția de a răni. Bărbatul Leu e foarte sensibil atunci când e rănit în orgoliul propriu. El dă totul și așteaptă ca partenera să-i răspundă cel puțin cu aceeași măsură, însă fără să-i pretindă acest lucru! Nu trebuie să vă așteptați niciodată ca un Leu să pretindă să-i răspundeți cu aceeași monedă sau să ceară ceva în schimb, pentru că e prea mândru să facă acest lucru! Asta nu înseamnă, însă, că nu e capabil de cele mai puternice pasiuni și de o dăruire totală!

Cea mai importantă trăsătură a lui este, în mod cert, credința că oamenii sunt recunoscători pentru ceea ce face pentru ei, de orice natură ar fi acest suport pe care îl oferă, și nu e necesar ca acest lucru să fie clamat sau reproșat. Atunci când este dezamăgit sau frustrat în aceste așteptări, el dispare, pur și simplu, fără a spune o vorbă. Bărbatul Leu nu se ceartă, nu bate cu pumnul în masă, nu imploră, iar atunci când pretinde ceva o face cu demnitate. El pare să dea impresia că are infinită răbdare, dar când pun capăt unei relații, cu toată aparenta lor acceptare, e definitiv. Sinceritatea e punctul lui forte, și de aici slăbiciunea și vulnerabilitatea lui, pentru că, de multe ori, e un naiv care are impresia că dacă el e bun, toată lumea e la fel. Mare greșeală! Înțelept ar fi ca, atunci când știm că am lezat sentimentele unui Leu, să ne gândim așa: am onorat relația la adevărata ei valoare? Am înțeles cu totul dorințele, nevoile lui ascunse, am intuit bucuriile sau suferințele lui? Iar cea mai înțeleaptă soluție este să îi redăm libertatea, pentru că Leul nu admite decât compatibilitatea absolută, pe toate planurile.

leu si fata

Sursă foto: tumblr.com

Și o povestioară cu tâlc, pentru bărbații care mai vor să învețe ceva din felul de a fi al dublului lor totemic, și pentru femeile din orice zodie care își doresc apropierea unui astfel de bărbat.

Într-un safari din timpul unei excursii în Africa de Sud, am asistat la o scenă incredibilă, care mi-a dat mult de gândit, socotind în termeni comportamentali umani relația dintre o pereche de lei pe care i-am surprins într-o după-amiază toridă, acum ceva ani. Lângă malul unui râu, câteva gazele își astâmpărau setea și tropoteau fericite jur-împrejur, neștiutoare la pericolele ascunse. La câțiva metri buni de noi, s-a ivit, pe neașteptate, o leoaică aurie, cu urechile înspicate cu negru, care ne-a captat atenția și ne-a făcut să muțim. Văzuse prada și se încordase a pândă, gata să atace. N-a durat mult și una dintre gazele a căzut, ucisă de colții neiertători a leoaicei care o doborâse din prima săritură la gât. Celelalte au fugit care încotro, speriind păsăretul ascuns printre ierburi, pe când leoaica a tras animalul ucis, din care curgea sânge năvalnic, într-o pată de umbră la adăpostul unui copac. A rupt de două ori cu dinții și a mestecat liniștită bucățile de carne, după care s-a ridicat și s-a uitat împrejur, de parcă aștepta pe cineva. S-a așezat în două labe și a privit fix într-o anumită direcție, nemișcată. Dintr-un tufiș a apărut leul, un animal tânăr, atât de frumos încât ne-am oprit pentru câteva secunde din respirat. Am păstrat o liniște de mormânt, oricum eram destul de aproape de ei. Leul s-a apropiat de ea, i-a mirosit botul plin de sânge și s-a apucat să mănânce, timp în care ea l-a vegheat, pur și simplu, fără să scoată un sunet sau să se miște. Din când în când, privea în jur cercetător, ca și când ar fi vrut să se asigure că nu e niciun pericol. Leul a mâncat sănătos, preț de vreo 20 de minute sau mai mult, oricum, timpul trecea atât de greu încât cu greu putea fi aproximat, apoi s-a apropiat de femelă și s-au împreunat. Au făcut dragoste cu atâta eleganță, încât imaginea părea desprinsă  dintr-un tablou. La început tandru, protector, atent, cu grijă la dezmierdările ei jucăușe, animalul a posedat-o ferm, sfârșind cu un răget pe care n-am știu atunci să-l interpretez, dar părea mai mult o expresie a unui efort satisfăcut decât a unei biruințe asupra femelei, cum se întâmplă la alte rase. Leoaica a rămas pe spate, cu picioarele desfăcute, și a adormit. Acum urmează cea mai interesantă parte: leul s-a așezat lângă ea, asemeni unui sfinx, și a păzit-o. Atent la orice mișcare, mereu la pândă, cu urechile ciulite și cu ochii vii. Nu s-a mișcat de lângă ea până când nu s-a trezit, iar asta a durat ceva. Apoi, la trezire, s-au mirosit încă o dată, s-au privit cu un aer liniștit și s-au îndepărtat, fiecare apucând pe drumul său.

Ghid de întrebuințare a bărbatului Berbec

O lecție de iubire autentică, din care putem trage unele concluzii. Bărbatul Leu e făcut pentru a iubi și știe să răsplătească iubirea, atâta timp cât ea se ridică la aceeași valoare, prin sinceritate și intensitate. E o ființă plină de erotism, care își poate duce partenerul pe culmile extazului, e amantul desăvârșit care poate face orice femeie fericită. Iubirea lui e neprețuită, și o poate plăti cu viața pentru a-și apăra propriile sentimente și pe cele ale ființei care îi corespunde. De aceea, nu suportă să aibă termen de comparație, nici el, nici femeia lui. Ambii sunt unici și orice încercare de a-i complimenta cu un termen obișnuit e un eșec, pentru că ei sunt conștienți de rangul lor. Sau cel puțin așa ar trebui să se vadă reciproc.

Concluzia: cine are un Leu ca partener, să-l iubească și să-l prețuiască, cine nu, să și-l dorească!

P.S. Excepțiile întăresc regula!

Citiți și Femeia Leu, de ținut sau de lăsat?

Gust post by Astrologul de serviciu

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De ce nu se mai căsătorește lumea?

Celor care acuză

13 noiembrie 2023, 11:27 – Lună Nouă în Scorpion și mesajele ei pentru fiecare zodie (horoscop)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro