Bătută, violată și legată cu sârmă ghimpată

27 July 2019

Asta le-a spus presupușilor salvatori Alexandra în ultimul apel la 112, pe care l-a încheiat cu un speriat “vine, vine!”.

Citește și Dacă aș fi mama Alexandrei, aș muri cu ei de gât!

Și salvatorii? Poliția a ajuns după 19 ore! Dintre care ultimele două le-au stat, ca proștii, la poartă, aștptănd să se facă ora 6 dimineața, ora la care, vă reamintesc, devenea operațional mandatul de percheziție. Înțelegeți oroarea? Au stat două ore în stradă, în fața casei groazei, în care un mostru cu chip de om poate încă mai muncea la ascunderea probelor care-l încriminau.

Poliţiştii au aflat vineri, în intervalul 2:00 – 3:00, adresa exactă la care se afla adolescenta, în jurul orei 3:30 a fost emis mandatul de percheziţie, iar la ora 4:00, echipajele de poliţie şi procurorul au ajuns la locuinţa suspectului, dar intervenţia a avut loc la ora 6:00, când a dispus procurorul de caz.

Ce s-a întâmplat mai departe? Cine plătește și cum?

“Șeful Poliției, Ioan Buda, a fost demis, vineri seara, de ministrul de Interne, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă.” Prea puțin! Prea puțin!

”Am luat act de demiterea mea. Am fost înștiințat, mi s-a raportat, știu despre ce este vorba, cunosc exact cam ce activități s-au desfășurat în acest caz. În continuare, activitățile vor fi derulate de Florin Dragnea. Este o anchetă. Sunt mai multe date pe care nu pot să vi le dau acum. Polițiștii nu puteau interveni mai devreme. Procurorul nu a permis percheziția. Puteau să se găsească și alte tertipuri, puteau interveni. Mandatul a fost eliberat pentru ora 18.00. Transmit condoleanțe familiilor. Trebuie să efectuăm toate activitățile pentru a descoperi ce a făcut acest criminal. Polițiștii au făcut în cazul ei tot ceea ce au putut face”, a spus Ioan Buda.

Casa groazei o mai găzduise cu trei luni în urmă pe o altă tânără, de 19 ani, care, ca și Alexandra, n-a mai ieșit vie din mâinile ucigașului.

Trăim în țara care nu-și poate apăra ori salva cetățenii. Trăim în țara în care criminalii nu pot fi treziți din somn ori deranjați înainte de ora 6 dimineața. Trăim în țara în care, dacă faci o glumă proastă și ameninți cu o bombă, te găsesc imediat. Trăim în țara în care legea îi apără pe infractori. Trăim în țara în care un procuror nu permite percheziția înainte de ora 6 știind că o fetiță de 15 ani este în pericol de moarte!

Nota Bene: Potrivit articolului 150 din Codul de Procedură Penală, percheziţiile pot să aibă loc fără mandat în următoarele condiţii:

„(14) În mod excepţional, percheziţia poate începe fără înmânarea copiei mandatului de percheziţie, fără solicitarea prealabilă de predare a persoanei sau a obiectelor, precum şi fără informarea prealabilă privind posibilitatea solicitării prezenţei unui avocat ori a unei persoane de încredere, în următoarele cazuri:

a) când este evident faptul că se fac pregătiri pentru acoperirea urmelor sau distrugerea probelor ori a elementelor ce prezintă importanţă pentru cauză;

b) dacă există suspiciunea că în spaţiul în care urmează a se efectua percheziţia se află o persoană a cărei viaţă sau integritate fizică este pusă în pericol;

c) dacă există suspiciunea că persoana căutată s-ar putea sustrage procedurii”, se arată în textul de lege.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Plâng - Catchy / 28 July 2019 11:42

  […] A agonizat, fără lumânare, fără apărare, fără ajutor de la 112. […]

  0
  0
  Reply
 2. Ce fel de oameni suntem? - Catchy / 28 July 2019 11:03

  […] Bătută, violată și legată cu sârmă ghimpată […]

  0
  0
  Reply
 3. Poliția a știut de la ora 19 unde este sechestrată Alexandra! - Catchy / 27 July 2019 11:34

  […] Bătută, violată și legată cu sârmă ghimpată […]

  0
  0
  Reply
 4. Bianca / 27 July 2019 8:36

  Nota bene pt cine, ca autoritatile dorm!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro