Dacă aș fi mama Alexandrei, aș muri cu ei de gât!

26 July 2019

Acum cinci ani, după accidentul din Apuseni, scriam: “Nu am pregătirea de specialitate, dar pot înțelege, așa cum oricine poate, cu condiția ca cineva asta să vrea: să-mi explice cum de-a fost posibil așa ceva. Și, mai ales, ce șanse sunt să nu se mai întâmple. Asta vreau eu să știu: că, dacă mâine pățesc ceva într-o pustietate, nu va trece o veșnicie până să fiu salvată.”

Iată că au trecut cinci ani, nimeni n-a explicat nimic, lumea a uitat și o altă nenorocire se întâmplă: Alexandra, o fată de 15 ani, dispărută în urmă cu o zi în Olt, văzută ultima oară în timp ce urca într-o mașină despre care sunt bănuieli că era condusă de un anume Gheorghe Dincă, 65 de ani, mecanic din Caracal, a apucat să sune la 112:

Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service.

Observați câtă luciditate, imaginați-vă câtă speranță când cineva i-a răspuns! Și Alexandra a sunat nu o dată, de trei ori! De trei ori i s-a răspuns! Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locații eronate, iar echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19 ore și după ce făcuseră deja trei percheziții la adresele greșite.

Ați înțeles? Poliția Română spune că STS nu a reușit să localizeze corect apelul. 

Suspectul Dincă a fost dus la audieri, după ce într-un butoi din curtea sa au fost găsite rămășițe umane și bijuterii, haine, iar în casă, pachete de carne în frigider…

Cam asta e povestea de coșmar. STS -ul a dat din nou rateuri chiar și după trei apeluri primite din același loc. Într-un oraș, unde este semnal, nu în vârful muntelui, ca în cazul din Apuseni, în care a murit cu zile o altă fată, Aurelia.

Și pentru că autoritățile noastre obișnuiesc să uite repede, pentru că nimeni nu plătește pentru morțile evitabile, de aceea am spus în titlu că aș muri cu ei de gât.

Nicio demisie încă, doar bâlbâieli și necunoașterea legii la greu. Îi tot trag cu inviolabilitatea locuinței, dar au uitat de situațiile în care se poate pătrunde forțat în locuința unei persoane. Între care este și aceea în care se afla Alexandra: nu exista doar o bănuială că fata e în pericol de moarte, poliția avea dovada, cele trei apeluri disperate și puteau liniștiți să intre peste violatorul criminal. Bun, au vrut să fie corecți, acum i-a apucat, dar cum să le ia 19 ore pentru a interveni în baza unui mandat de percheziție?!? În orele acelea Alexandra a fost violată, măcelărită și arsă.

Cine plătește? Cine?

Citiți și Bătută, violată, legată cu sârmă ghimpatăCitiţi şi

Anatomie d’une chute / Anatomy of a Fall

Killers of the Flower Moon

Ce putem face?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro