Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Blinii delicioase

26 January 2017

Le știm poate cum arată, cum sunt la gust, dar nu știm ce sunt, de fapt. DEX ul zice așa: BLINÍE, blinii, s. f. (Rar) Mâncare națională rusească, făcută dintr-un aluat de clătite, așezat în straturi și având diferite umpluturi. Prin urmare, bliniile sunt niște delicioase aperitive, după care îți lingi și degetele. Nu recomandăm, totuși. 🙂

Noi am ales rețeta cu somon afumat, caviar, alături de un shot de vodcă aproape înghețată…

Pentru 24 de clătite mici (puse cu lingurița în tigaie), aveți nevoie de

  • o ceașcă de făina (albă, albă în amestec cu făină de spelta sau doar făină de spelta),
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie medie,
  • o jumătate de linguriță de sare,
  • o jumătate de linguriță de praf de copt (știu, noi nu punem praf de copt în clătite…)
  • 3/4 ceașcă de lapte
  • 1 ou mare
  • 4 linguri de unt
  • caviar, somon afumat, smântână proaspătă, feliuțe de lămâie, capere și/sau chives (frunze de ceapă pitică)

Pentru aluat:

  • într-un vas amestecați bine făina cu coaja de lămâie, sarea și praful de copt
  • în alt vas amestecați o lingură de unt topit cu două linguri de smântână și un ou, adăugați treptat și laptele
  • turnați compoziția lichidă peste făină și omogenizați.

Coacerea:

  • topiți câte o lingură de unt într-o tigaie antiaderentă și când e încinsă, dar fără să se ardă untul, adăugați aluatul cu lingurița; de aici încolo, ca la clătitele mari.

 

Servire:

  • le decorați ca în imagine sau după buna voastră inspirație.

 

blinis_06

Succesul lor este garantat! 🙂



Citiţi şi

O femeie cu alcool! Vai, ce rușine!

La Prairie Skin Caviar Absolute Filler sau repornirea motoarelor tinereții

Cum e cu frumusețea asta a femeilor

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
912 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro