Bucură-te! Iubește! S-ar putea să-ți placă!

17 August 2018

Ai de dus niște lupte: cu nostalgia, cu trecutul, cu orgoliul incomensurabil. Ar fi timpul să închizi definitiv ușa ce te leagă de trecut, a fost ceva frumos (mai ales că e în firea umană să-l idealizăm), dar el nu-ți oferă nicio noutate, din simplul motiv că acum nu mai există. Cum poți să faci aceleași lucruri, ani de-a rândul, să stărui în acest demers din care nu rezultă nimic consistent, care nu e succedat de nici cel mai mic salt calitativ? Cum poți rămâne blocat, când ai toate facultățile să ieși la lumină?

curaj

Ești o creație minunată, dar supusă trecerii implacabile și ireversibile a timpului. Ai timp limitat aici și ești obligat să clădești ceva ce o să dăinuie. Condiția e să ieși din tipare învechite, deprinderi oțioase, tot ce te ține departe de adevărata ta menire. Te-ai rătăcit. Toți avem acest drept. Dar ceea ce ne deosebește între noi este că unii se regăsesc, iar alții se pierd irecuperabil.

Ți-ai îngustat prea mult orizontul. Ai depus eforturi colosale pentru a-ți crea o imagine fastuoasă, pentru a câștiga prestanță în ochii celorlalți, pentru a-ți construi reputație. N-ai înțeles că nimic din toate astea nu-ți vor aduce fericirea râvnită. În schimb, te-au condamnat la o stare permanentă de a le întreține cu orice preț, pierzând între timp șanse minunate.

Schimbarea e o condiție necesară dacă îți dorești o existență la amplitudini mai înalte.

Fii tu însuți, eliberează-te de temeri, schimbă direcția. Bucură-te! Iubește! S-ar putea să-ți placă.

Guest post by Clara

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Infantilizarea globală

Am 31 de ani și am depresie – o confesiune manual

A arăta mai bine ne face uneori mai fericiți

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro