Bucureştiul – un fel de Las Vegas pe dos (turismul de divorţ)

15 November 2011

Dacă voiajul de nuntă este atât de popular printre europeni, de ce n-ar fi și cel de divorț un prilej pentru o excursie romantică, un fel de city break care să preceadă un…marriage break :)…  Cum marele  Paris este destinația preferată a europenilor pentru luna de miere, mai micul său frate București se pare că este pe cale să devină “capitala divorțurilor”, datorită procedurilor de separare care sunt rapide și ieftine aici, mai ales pentru italieni.

Agențiile de turism românești organizează excursii pentru cuplurile italiene care vor să divorțeze allegro ma non troppo, astfel că peste 3000 de pachete de acest tip au fost vândute deja anul acesta.

În Italia, chiar dacă ambii soți sunt de acord cu divorțul, îl obțin efectiv de-abia la trei ani de la separare, după îndelungi formalități birocratice. Pe de altă parte, în România cuplurile semnează o declarație la notar și, dacă niciunul dintre soți nu-și schimbă depoziția în 30 de zile, divorțul se pronunță automat. Singurul inconvenient este că cei doi trebuie să-și ia rezidență temporară în România… Piece of cake.

Pentru că numeroase agenții de turism din București oferă servicii complete de transport, cazare, excursii și facilitează obținerea documentelor notariale necesare. La un preţ al pachetului complet de divorț de două ori mai mic decât i-ar costa despărțirea pe cei doi acasă, în Italia. În acest caz, nu i s-ar putea face reclamă capitalei noastre cu sloganul “București, oraș minunat, veniţi împreună, plecaţi separat!” 🙂

Prin alte părţi, pachetele sunt şi mai şi. Have a look!Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Irina Belciu / 15 November 2011 18:47

    Am fost si eu la o petrecere de divort a unei prietene. A fost funny. Iata o afacere unde clientii nu se termina asa usor 🙂

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro