Campania Gucci oprită din cauza unui model „nesănătos de slab”

26 May 2016

O campanie a celebrei case Gucci a fost interzisă în Marea Britanie de către ASA (Advertising Standards Authority) din cauza unui model „nesănătos de slab” şi „costeliv”.

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-51155-gucci-thumb

Pe thetimes.co.uk a apărut un spot cu mai multe modele dansând, dar şi fotografii cu acestea. Una dintre imagini, în care apare un model sprijinit de perete, a fost etichetată ca fiind „iresponsabilă” de către criticii campaniei.

Gucci a prezentat spotul care înfăţişează o „petrecere dansantă” ca adresându-se unei audienţe mature şi sofisticate – şi anume cititorii Times.

În conformitate cu raportul ASA, „a fost, până la un punct, un aspect subiectiv dacă un model arată nesănătos de slab”. De asemenea, în raport este citată şi poziţia casei de modă care susţine că nicăieri nu sunt vizibile oasele modelelor ieşind prin piele, că machiajul lor este mai degrabă natural, iar iluminarea, uniformă, pentru a asigura imagini clare, fără umbre care ar fi putut crea iluzii optice. Times a fost, la rândul său, de acord cu Gucci, precizând că ţine de subiectivitate aprecierea modelului respectiv ca fiind exagerat de slab.

În contrapartidă, ASA suţine că trunchiul şi braţele acestei femei par să fie disproporţionate faţă de restul corpului: „Poziţia sa i-a alungit trunchiul şi i-a accentuat talia, astfel că aceasta apare ca fiind foarte mică. De asemenea, consideră că expesia facială sumbră şi machiajul închis, în special în jurul ochilor, o fac să pară costelivă.”

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-51160-bc25c83274c44388acd55360c4b9467c

În concluzie, acest model a fost considerat de către ASA „nesănătos de slab” şi „iresponsabil”, astfel că Gucci nu mai poate rula în această formă campania sa, primind atenţionarea ca imaginile folosite de acum încolo să fie prelucrate responsabil.

Și tu poți scrie pe Catchy!  🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cea mai proastă din curtea școlii

Farul

Produse cosmetice cu protecție solară

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro