Cancerul de sân poate fi prezis cu 5 ani înainte de a apărea!

24 July 2019

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au creat un nou model de Inteligenţă Artficială, care poate prezice cu un avans de cinci ani dezvoltarea cancerului la sân.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la o această performanţă după ce şi-au dat seama că încercările lor anterioare fuseseră bazate doar pe date provenite de la femei albe. Astfel, ei au inclus în cercetarea lor şi date provenite de la femei de culoare, considerate a avea un risc mult mai ridicat să dezvolte cancerul la sân, cel mai probabil tocmai din cauza faptului că tehnologiile actuale nu acopereau şi alte specificităţi ale bolii.

În teste au fost implicate analizele a peste 60.000 de paciente (aproximativ 90.000 de mamografii), care au ajutat la depistarea unor tipologii de către tehnologia AI, altfel nedetectabile de către observatorii umani.

Aşadar, se anticipează că diagnosticele vor putea fi puse mult mai exact în viitor, iar riscul ca pacientele bolnave de cancer să ajungă în fază terminală se va reduce simţitor. De altfel, specialiştii iau în considerare implementarea tehnologiei şi în cazul altor tipuri de boli şi afecţiuni.

Sursa

Dacă răsfoind presa internațională sau națională (de ce nu?), dați peste articole interesante și credeți că le-ar folosi și altora ceea ce vi s-a părut vouă util, vă rugăm semnalați-ni-le. Poate și cu un scurt rezumat, dacă aveți darul de a face sinteze, poate cu o opinie. Trimiteți, fie doar link ul, fie și rezumatul și sau opinia, pe adresa office@catchy.ro. Mai mulți ochi, mai mulți căutători de calitate, nu poate fi decât mai bine. Vă mulțumim.Citiţi şi

Care este relația femeilor din România cu tehnologia

Viitorul e aici: televizoarele inteligente Samsung QLED 8K și QLED 4K

Bine ați venit în 2030! Nu dețin nimic și mă simt foarte bine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro