Când lucrurile CU TINE încep, știi că ești pe drumul cel bun!

2 October 2021

Acesta este un articol util, mai ales dacă te afli la început într-ale scrisului și cauți informații, sprijin, idei, ajutor. În urmă cu câțiva ani, când abia îmi deschisesem primul blog – și doar ca să experimentez, la acea vreme, „joaca” cu temele și cu aspectul primei pagini îndeosebi – căutam cu interes articole care, nefiind neapărat tutoriale, să-mi poată deschide noi drumuri, să-mi poată arată direcții necunoscute pentru mine, dar esențiale pentru un posesor de blog. Așa am ajuns, dintr-o întâmplare norocoasă, să aflu de existența SuperBlogului și a comunității care se formase deja de câțiva ani în jurul său.

Ce este SuperBlog? La întrebarea asta cel mai bine știu să răspundă chiar organizatorii lui, agenția SwissPlan, prin intermediul Claudiei Pătrașcu, Communication Manager: „Lansată în 2008, SuperBlog este cea mai longevivă și antrenantă competiție din blogosfera românească. Proiectul are drept obiectiv să descopere și să susțină noile talente ale blogosferei, precum și să faciliteze colaborările dintre aceasta şi mediul de afaceri. Competiția a cumulat în cele 22 de ediţii (anual în perioada 2008-2012 și bianual începând din 2013, cu o ediție primăvara și una toamna) circa 3000 de participanți, peste 500 de probe, susținute de peste 150 de sponsori, și peste 40.000 de articole scrise. Pe măsură ce se întrec în condei pe diverse teme, bloggerii învață aspecte legate de content marketing & SEO, câștigă premii, clădesc parteneriate și prietenii.”

Așadar, SuperBlog este o școală de scris altfel decât sunteți obișnuiți de cursurile tradiționale, cu un profesor care, direct sau indirect, fizic sau online, vă predă „materia” și apoi vă verifică. La școala SuperBlogului, predarea și verificarea au loc simultan, căci înveți din mers să scrii pentru fiecare probă din concurs, respectând cerințele acesteia, mai cu seamă pe cele tehnice ce te aduc cu un pas mai aproape de genul de scriere pe care un blogger trebuie s-o practice pentru ca publicul său să-l poată citi în număr cât mai mare, cât mai des.

Ediția de toamnă a acestui an, SuperBlog 2021, a 23-a de la lansarea concursului, a început deja sub sloganul „Competiția cu TINE începe”. Vestea bună este că înscrierile sunt încă deschise aici (până pe 2 decembrie 2021). De asemenea, aici găsiți toate detaliile legate de mecanismele de funcționare ale concursului.

În premieră, acum concurenții SuperBlog au și pagini de prezentare dedicate pe site-ul oficial, ceea ce le oferă o mai mare vizibilitate în blogosferă, dar și un boost de încredere (în continuă actualizare, pe măsură ce se înscriu noi bloggeri). Tot în premieră, sponsorii pregătesc campanii de testare în care se oferă produse tuturor bloggerilor înscriși la probele respective.

Proiectul numără deja 22 de ediții încheiate, în care s-au înregistrat circa 3000 de participanți, peste 40.000 de articole, peste 500 de probe, 150 de branduri și s-au acordat mii de premii semnificative, în bani, produse și servicii.

Așadar, în cadrul competiției, bloggerii au oportunitatea de a-și demonstra atuurile de influenceri, în probe care mai de care mai dificile, cu cerințe și termene stricte, și astfel își testează deopotrivă creativitatea, versatilitatea și disciplina. La rândul lor, brandurile se promovează într-un context inedit, susțin dezvoltarea blogosferei și identifică potențiali colaboratori.

Între 1 octombrie și 2 decembrie 2021, în fiecare zi de luni, miercuri și vineri, superbloggerii vor primi câte o probă propusă de sponsorii competiției, pe teme despre îmbrăcăminte și accesorii, cosmetice și produse de înfrumusețare, bijuterii și pietre semiprețioase, cafea, ceaiuri, suplimente alimentare și servicii pentru sănătate, electrocasnice, mobilier și produse pentru casă, materiale de construcții și hale metalice, până la filme, accesorii auto, servicii financiar-bancare, soluții de economisire prin cumpărături, decorațiuni de sărbători, servicii turistice și echipamente pentru HoReCa.

În funcție de rezultatele obținute la jurizare, concurenții pot câștiga premii la fiecare probă de blogging la care aleg să participe, precum și premii suplimentare, în bani și/sau produse, dacă la finalul competiției se clasează printre primii în clasament. Competiția este deschisă tuturor persoanelor cu vârsta de minimum 18 ani, care dețin un blog în limba română cu o vechime de minimum trei luni și cel puțin 20 de articole publicate.

Așadar, poftiți la adrenalină pe pâine! Concurenții „veterani”, cei cărora le-a intrat deja în sânge „microbul” SuperBlog, știu ce spun, căci emoția așteptării notelor, prin chinuirea continuă a tastei F5, sau graba apocaliptică cu care încarci în platformă articolul cu câteva secunde înainte de expirarea termenului limită nu suportă nici comparație și nici înlocuitori! Baftă tuturor și vă aștept, căci, în calitate de câștigător al ediției de toamnă a SuperBlogului 2014, acum voi juriza una dintre probe. Care? Participă și vei vedea!

Succes tuturor!

Pe Cristina o găsiți întreagă aici.Citiţi şi

Din nou la start!

Creativitatea a îngenuncheat pandemia

„Pune-ți rotițele în mișcare!”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro