Când pisica nu-i acasă, e pe Facebook

31 March 2020

Câteodată devine de-a dreptul plictisitor să fii un simplu om, cu atât mai mult unul cu prea mult timp liber la dispoziţie. Când starea de fapt e apăsătoare şi ai epuizat orice metodă de a readuce lucrurile la normal, îţi rămâne o soluţie: te pui pe creat viaţă virtuală. Nimic mai simplu. Se ia vietatea/obiectul vestimentar/piesa de mobilier cu cel mai mare potenţial de a spune o poveste şi se presară deasupra lui un praf de viaţă internautică, suficient cât să îl pună în mişcare pe roata zimţată a timpului tău. De-aici lucrurile merg cum nu se poate mai bine. Conturi, parole, nume, ocupaţii, hobby-uri, liste de prieteni, poze, evenimente, totul încape în desaga Internetului şi îl transformă pe noul său „vieţuitor” în cetăţean cu drepturi depline. Ba chiar într-unul făr’ de pată în astă lume plină de ruşini.

Dacă ai norocul să ai în casă un animal drag sufletului care mai şi miaună, ai asigurată intrarea într-un club exclusivist, în care chipul tău de om e mai indezirabil decât un ghem de blană. Aici nu mai eşti tu. Devii pisică, gândeşti ca o pisică, simţi ca o pisică. Invadezi Facebook-ul din interior fără să se prindă nimeni, dai like şi share la orice îi prinde bine firului tău de mustaţă, te desparţi şi te împaci cu cine vrei fără să te întrebe nimeni de sănătate. Cine pe lumea asta ar putea să se supere pe un pisic pasionat de ascuţit gheare pe covor? Şi ce instanţă morală să te acuze pe tine, creatorule, că ai cedat privirii aceleia albastre care-ţi şopteşte mereu fă-mi o poză, fă-mă celebru şi că ai făcut ce trebuia făcut?

Şi uite-aşa ai bifat-o pe lista ocupaţiilor şi pe cea de creator de viaţă virtuală. Din mâinile tale, pe tastatura ta, cu imaginaţia ta capabilă de lucruri măreţe, orice este posibil. Cinci minute de faimă. Să fim serioase, cine nu le-ar oferi prietenului de o viaţă?

Vă rog, posesorii de căței, în alt club, ca să nu iasă cu smotoceală! În rest, cumpărăm liniștiți și hrana caini și mancare pisici din aceleași locuri, că noi nu ne încăierăm. 🙂Citiţi şi

Ce pot face niște animăluțe pentru starea ta de spirit (video)

Următoarea generație de iubitori de animale de companie

Elevii din București și Cluj-Napoca învață despre îngrijirea responsabilă a animalelor de companie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Liana Oprea
  Liana / 20 September 2012 0:24

  ceea ce demonstrează teoria lui Mark Twain: o încrucișare om-pisică ar înbunătăți omul, dar ar deteriora pisica

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro