Când simți că nu mai poți, citește asta!

6 October 2015

La Biblioteca Congresului American, cineva a găsit o fotografie a judecătorului Quentin D. Corley. Din cartea A History of Texas and Texans, din 1914, aflăm că, în urma unui accident de tren, tânărul Quentin a rămas fără ambele mâini, dar și fără brațul și umărul drept. Viața lui s-a sfârșit? Nu. A învățat, a ajuns judecător respectabil, a trăit până în 1980, cunoscut și ca “minunea fără brațe”. Iată de ce.

Quentin Corley

1916

Handicapul major de care suferea a fost pus la colț de propria invenție – o proteză care i-a permis să conducă, să scrie de mână, să bată la mașină, să-și aprindă țigara, să-și încheie nasturii, să taie cu cuțitul.

Quentin

Asta e ceea ce am putea numi fără greșeală hotărârea de-a învinge o soartă potrivnică. Să nu ne mai plângem de orice, câtă vreme n-am fost încercați de viață nici măcar pe-aproape, zic. Și chiar dacă am fost sau suntem, tot în noi stă puterea de-a merge mai departe, în glorie, uneori chiar fără mâini sau picioare.

Quentin d. Corley

Quentin 4Citiţi şi

Un leac ieftin, eficient și la îndemână împotriva depresiei

Prima mâna bionică cu simț tactil a fost deja testată șase luni de o pacientă

Sunt o duduie cu un uşor handicap

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
5,562 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro