Care sunt cele mai bine plătite sportive în 2021

31 August 2021

Laurii sportivi sunt râvniți de toți practicanții de sporturi individuale sau de echipă, fie că este vorba despre amatori sau profesioniști. Dar sportul nu înseamnă doar bucuria victoriei, reprezintă și un domeniu în care un campion poate câștiga sume importante de bani: premii din concursuri, bonusuri din partea federațiilor internaționale și mai ales contracte de sponsorizare și publicitate cu branduri globale, care de-abia așteaptă să-și asocieze imaginea cu cea a unor mari sportivi, simboluri ale succesului și perseverenței.

sursa foto

Dacă vă uitați la topurile celor mai bogați sportivi din lume, pe primele locuri veți găsi doar nume de bărbați: Tiger Woods, Conor McGregor, Lionel Messi, Roger Federer și lista poate continua. Ce se întâmplă însă cu fetele? Cât câștigă din sport marile campioane ale lumii, care domină clasamentele de profil și reprezintă modele pentru milioane de tinere din toată lumea?

Naomi Osaka – tenacitate, tensiune, tenis

Cea mai bine plătită jucătoare de tenis este Naomi Osaka, care a câștigat 60 de milioane de dolari doar în intervalul mai 2020 – mai 2021. La premiile din competițiile sportive se adaugă sumele uriașe încasate de la cei peste 20 de sponsori și care se ridică la aproape 55 din totalul de 60 de milioane. 

Nu este un secret faptul că Naomi reprezintă un influencer ideal pentru firmele care vor vizibilitate pe piețele multietnice din regiunile nord-americană, europeană și asiatică. Născută dintr-o mamă japoneză și un tată haitian, Naomi Osaka s-a mutat cu familia la New York la vârsta de 3 ani și a cunoscut succesul în SUA, țara unde tenisul feminin deja înregistrase primele sportive multimilionare, în frunte cu Serena Williams.

Fără îndoială că tenisul este un domeniu în care se câștigă mulți bani, iar oamenii care plaseaza pariuri la tenis beneficiază de succesul în creștere al acestui sport dificil, dar fascinant. Expunerea meciurilor de tenis este tot mai puternică, iar cotele de la casele de pariuri reflectă evoluția spectaculoasă a sportului alb, care tinde să egaleze în popularitate sportul rege, fotbalul.

Sumele vehiculate în tenis sunt într-adevăr uriașe, iar pe lângă Naomi Osaka trebuie menționate și Serena Williams  cu 36 de milioane de dolari (4 milioane din tenis și 32 de milioane din contracte de publicitate), australianca Ashleigh Barty (13,1 milioane de dolari dintre care 10,1 milioane din tenis și 3 milioane din contracte de publicitate)  și Simona Halep cu 10,9 milioane de dolari (6,9 milioane din tenis și 4 milioane din contracte de publicitate).

Lydia Ko – golful nu este un sport exclusiv masculin

Luma exclusivistă a golfului a fost dominată de vedetele masculine, iar prezența sportivelor pe gazonul impecabil al marilor turnee de golf nici nu putea fi imaginată acum câteva decenii.

Lucrurile s-au schimbat însă, iar un exemplu bun în acest sens este numărul 1 mondial în clasamentul feminin, excepționala jucătoare neozeelandeză de origine coreeană Lydia Ko, care este și cea mai tânără sportivă ce a ajuns pe primul loc în lume, pentru că a reușit această performanță când avea doar puțin peste 17 ani.  

De atunci a câștigat peste 770 de milioane de dolari după doar trei sezoane și mulți sponsori, acorduri de promovare și contracte de publicitate în toată lumea.

Iată că fetele se descurcă excelent în lumea dură a sportului profesionist unde, pe lângă adversarii din teren, trebuie întrecuți și rivalii care pot să devină brand ambassadors, promotori de produse de lux sau imaginea unor companii de anvergură mondială. Totul, firește, pe sume cu multe zerouri. Ready? Play!Citiţi şi

Aceste noi “meserii”, influencer și vlogger

Cu ironie, fără filtre – Triangle of Sadness

Sportivi care au apărut în filme

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro