Sportivi care au apărut în filme

13 January 2023

Unii sportivi foarte cunoscuți au avut apariții de câteva momente sau chiar roluri întregi în anumite filme de succes. Printre ei se află Mike Tyson, John McEnroe, Lance Armstrong, dar și unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, Lionel Messi.

Mike Tyson a apărut în numeroase producții

Fostul mare pugilist Mike Tyson a făcut o schimbare totală de carieră după retragere și după o serie de probleme pe care le-a avut în viața personală. În total, el a apărut până în prezent în peste 60 de filme, seriale și documentare. Cele mai cunoscute roluri pe care le-a avut sunt cele din The Hangover I și II. Acestea le-au arătat oamenilor că Tyson poate avea inclusiv o carieră la Hollywood. În perioada următoare, Tyson este așteptat să apară în filme Kickboxer: Armageddon, Soul Business și Black Files. Mai mult, Tyson a avut și rol de producător la anumite filme. Tyson este considerat unul dintre cei mai buni pugiliști din istorie și a fost neînvins în 37 de partide între 6 martie 1985 și 11 februarie 1990.

Lionel Messi are propriul documentar

Ascensiunea lui Lionel Messi a fost redată într-un documentar realizat în 2014 de Alex De la Iglesia. În acest documentar se prezintă viața lui Leo Messi din copilărie până la momentul în care a început să scrie istorie în tricoul echipei FC Barcelona. Scenariul a fost scris de Jorge Valdano Saenz și Jorge Valdano, iar în documentar apare și legendarul Johan Cruyff. Messi este considerat de multă lume cel mai bun fotbalist din istorie. El a câștigat de șapte ori Balonul de Aur, un adevărat record. În plus, a câștigat de patru ori și Champions League cu FC Barcelona. Iar la finalul anului 2022 starul de la PSG a reușit să câștige Cupa Mondială alături de naționala Argentinei. A fost cel mai bun jucător al acestei echipe în Qatar, iar prestațiile avute i-au determinat pe autorii unui blog de ponturi pariuri să îl includă în Dream Team-ul turneului final, alături de jucători ca Mbappe, Giroud, Enzo Fernandez, Luka Modric și Alexis Mac Allister. Messi a reușit o dublă în finala, a avut 7 goluri marcate și a fost desemnat cel mai bun jucător de la Cupa Mondială – acestea sunt argumentele autorii articolului de pe blog pentru care l-au inclus în Dream Team.

Eric Cantona a făcut trecerea de la fotbal la film

Cunoscutul fotbalist francez a avut o carieră de succes și în actorie după retragere. În 1998 a acceptat rolul ambasadorului Franței în filmul Elizabeth, iar în 2002 a regizat producția Apporte-moi ton amour. De asemenea, a fost actorul principal în filmul Looking for Eric (2009), care a avut o niminalizare la Palme D’or. Iar în 2014 a jucat într-un western danez denumit The Salvation, care a avut premiera la Cannes Film Festival din 2014. Eric Cantona a jucat și într-un videoclip, în rolul Regelui, în piesa Once a lui Liam Gallagher. Cantona rămâne unul dintre cei mai buni atacanți din istoria Franței, dar a avut și multe momente controversate în carieră.

John McEnroe a încercat și el o carieră în actorie

John McEnroe a rămas în istorie ca fiind unul dintre cei mai buni tenismeni, dar el este recunoscut și pentru momentele amuzante de pe teren și pentru faptul că era mereu pus pe șotii și pe farse. În aceste condiții, nu-i deloc surprinzător că el a apărut în câteva comedii după retragerea din tenis. Ba chiar sunt filme cunoscute precum Anger Management, Mr. Deeds, Jack and Jill și You Don’t Mess with the Zohan. În toate acestea și-a păstrat rolul. McEnroe a avut și câteva documentare despre viața sa și a fost prezentatorul unei emisiuni la Eurosport. De altfel, și în prezent este analist al postului de televiziune amintit. Fost lider mondial, John McEnroe a câștigat în carieră nu mai puțin de șapte titluri de Grand Slam.

Lance Armstrong a apărut în câteva filme

Lance Armstrong este unul dintre cei mai cunoscuți cicliști din istorie, iar de numele său se leagă și unul dintre cele mai mari scandaluri de dopaj. Pe lângă cariera de sportiv, el a avut și câteva apariții în filme. A jucat în comedia romantică You, Me and Dupree, dar și în Dodgeball: A True Underdog Story. De asemenea, în 2008 a făcut voice-over într-un episod al celebrului serial The Simpsons. Lance Armstrong rămâne în istorie ca fiind unul dintre cei mai cunoscuți cicliști, însă scandalul de dopaj în care a fost implicat a pus o mare umbră asupra rezultatelor sale.Citiţi şi

Care sunt cele mai bine plătite sportive în 2021

“Pentru asemenea momente merită să trăieşti!”

Când vrei să te simți “better than well”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro