Carte deschisă, caut cititor marţi seară, în Centrul Vechi

21 April 2013

Un demers care ar putea fi tradus cu umor prin: „Deschizi o carte din an în Paşte? Atunci deschidem noi câteva mii pentru tine” se va concretiza marţi, 23 aprilie, pe strada Lipscani. Cei care au drum prin Centrul Vechi vor putea astfel să-şi aleagă, la ceas de seară, o carte pe care să o ia cu ei acasă, gratuit, în dar de Ziua Internaţională a Cărţii.

Ajunsă la cel de-al 18-lea an în care se celebrează, Ziua Internaţională a Cărţii i-a inspirat pe români să dea o notă aparte Bucureştiului, astfel că editura Litera pune la dispoziţia cititorilor 3000 de volume, care vor putea fi răsfoite în voie în lumina de felinar a Lipscaniului începând cu ora 20:30. UNESCO a ales ziua de 23 aprilie pentru că marchează moartea lui William Shakespeare, a lui Miguel de Cervantes şi a lui Inca Garcilaso de la Vega. Deşi uşor forţată, pentru că diferenţele dintre calendarele iulian şi gregorian, valabile în 1616 în Marea Britanie, respectiv în Spania, nu suprapun perfect trecerea în nefiinţă a primilor doi, data de 23 aprilie este asociată naşterii lui Vladimir Nabokov, Manuel Mejía Vallejo sau Maurice Druon.

Poate o vom ţine minte pentru anii care vin, și nu doar pentru cât de frumos arată în fotografiile digitale o stradă plină de cărţi deschise…Citiţi şi

Femeile din umbră – Véra Nabokov

De ce sunt periculoase destăinuirile între femei

Must-have de vară

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,432 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro