Cât oare va putea să reziste o asemenea relație

29 June 2020

Când îți dorești un om care, în mod decent și acceptabil, să fie asemănător cu tine, ca nivel de dezvoltare emoțională, personală și profesională, dacă dorești anumite calități umane, dacă în minte ta ai o limită de vârstă, de educație, de implicare emoțională, dacă musai îți dorești să-i placă animalele sau motocicletele, atunci deschide urechea bine, că primul venit ar putea să nu se încadreze. Sunt peste șapte miliarde de oameni pe planetă, și nu poți să îi ai pe toți/toate.

Îl întâlnești pe primul om care îți zâmbește frumos și, după două-trei (zeci) de vorbe schimbate (uneori doar online), te și  gândești că el poate fi alesul, ce dacă n-a făcut facultate, o să-l trimiți tu, și e-n regulă că nu-i plac câinii – nici nu e așa de important, chiar dacă tu ai doi și el nu-i suportă și nici că în baie ai sampon caini lângă șamponul tău și în bucătărie hrana umeda pentru ei, în dragoste trebuie să faci compromisuri. Și chiar dacă la 30 de ani nu are încă un job sau o afacere, sigur nu și-a descoperit încă visul și o să-l ajuți tu și o să-l susții cât e nevoie. Și chiar dacă nu prea are chef de tine și vrea sa te duci tu la el că el nu vrea să iasă din casă, te duci, că na, în iubire faci orice.

Hopa! Nu a început încă să-ți sune alarma?

Cât oare va putea să reziste o asemenea relație, în cazul în care o inima dansează și alta nu, iar capul deja urlă de durere? Asta dacă trece de primele două săptamâni!

Uneori, nu este atât de mare diferența… Ea este o deșteaptă cu multă școală, job bun, trup dumnezeiesc și zâmbet fabulos, și nu mai conteaza că e o divă de neatins, arogantă și sclifosită toată. Chiar și o narcisă în floare se va topi de tot în brațele tale iubitoare și se va schimba cu siguranță…

Alteori, este mai confuză situația când el/ea este pe o treapta de vârstă, de dezvoltare total diferită de tine, are visuri și dorințe diferite, preocupări total diferite care nu se armonizează deloc cu ale tale, dar e un om bun în sinea lui. Și ce faci, că e drăguț și tu ești singură? Ea vrea la Milano, tu vrei la cort în Vama Veche sau invers! Și nu prea se potrivește, dar poate o să meargă totuși!

Iubirea matură, frumoasă și de durată se întâmplă când doi oameni asemănători și independenți, fericiți deja cu ei înșiși și asumați cu viețile lor, se acceptă cu minusurile și plusurile lor și își doresc să formeze un cuplu. Fericirea lor nu depinde de celălalt, au o comunicare bună, râd și se distrează copios, au respect reciproc, o chimie frumoasă, activitați preferate de amândoi, visuri personale și profesionale, se aleg ca parteneri de drum, au încredere unul în celălalt, și-au terminat de dus luptele cu ei și cu ceilalți, nu mai au nimic de demonstrat nimănui și au ca scop să fie fericiți.

Oamenii aștia și când se va fi ars flacăra iubirii vor avea de povestit și de făcut lucruri minunate împreună, pentru că scopul lor este să fie fericiți și nu cine are mușchii, gura sau leafa mai mare, nu vor să se schimbe unul pe altul, ci fiecare se dezvoltă pentru că vrea și simte.

Păi, și atunci, de ce să fii atent în ce te bagi și să alegi cu capul în iubire? Pentru că acolo, în iubire, trebuie să fii tu, autentic, vulnerabil, deschis și simplu. Acolo trebuie să te lași iubit și să iubești. În iubire nu faci rău și nu-ți bați joc, ești gol și sincer.

Cum să te lași pe mâna oricui, gol și sincer și vulnerabil și deschis?Citiţi şi

Șapte valori fundamentale ale unei relații de cuplu funcționale

5 mituri despre sportul pentru slăbit

Când un bărbat întâlnește o femeie mai deșteaptă ca el

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro