Ce-ar fi dacă aș face-o?

Iris Claire

3 October 2017

IRIS CLAIREȘi… dacă aș plânge? Hm? Dacă aș lăsa lacrimile să-și curgă neputința pe obraji? Cum ar fi? Dacă le-aș lăsa în voie să strige, să umple și să descătușeze? Așa am auzit că se întâmplă. Ce-ar fi dacă aș face-o?

Oare m-aș obișnui cu așa ceva? Mi-ar curge mereu, după aceea? Aș simți nevoia să le las curse? Cum se simt pe obraz? Sunt fierbinți? Sunt grele? Apasă și dor? Sau mângâie și ușurează? Urmează o anumită traiectorie? Curg în rotocoale și… unde ajung? Se irosesc așa, pe obraji și pe buze? Nu e păcat de ele? Cine le izvorăște? Ce emoție adâncă le sapă izvorul și le gonește la vale? De ce sunt ele atât de bune prietene cu ochii de femeie? Sunt, oare, mai limpezi? Mai delicați? Mai înnorați și plini de ploi trecătoare de vară? De ce ochii nu tună și nu fulgeră? Vreau să știu. Vreau și eu să le plâng, să știu cum e. Doare? Sapă brazde?

lacrima ochi

De ce atâta irosire? De ce să le ștergi cu mâneca? Emoția care le-a provocat, cu ce va fi ștearsă? Am auzit că sărutul este leac bun pentru amândouă. Nu se găsește în farmacii, se oferă gratis. Nu la colț de stradă, ci la colț de suflet. Buzele pot soarbe lacrimile, le pot gusta, le pot șopti, le pot seca izvorul. Sărutul liniștește inimi și suflete zbuciumate, de pe buze curg vorbe care vindecă, calmează și cicatrizează răni. Așa am auzit. Ele alină și șterg, alungă și împiedică.

Dar… dacă le-aș lăsa să curgă? Am auzit că multe femei fac așa. De ce aș fi eu altfel? S-ar ivi un curcubeu în ochii mei? Și dacă da, mi i-ar lumina mai tare? Mi-ar potoli demonii? Mi-ar cântări dorințele și mi le-ar tempera? Mi-ar număra bătăile inimii și mi le-ar încetini în goana nebună după dragoste? Mi-ar stinge regretele? M-ar lua de mână și m-ar duce într-un deșert virgin și lipsit de izvoare sărate?

Atunci da. Să curgă. Vreau să le simt în palmă, nu în inimă.

Pe Iris o găsiți și aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Sunt frumoasă, dragul meu, acum că am scăpat de amintirea ta, și mă simt bine

Jurnalul secret al Soniei

Am învățat…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,584 views

Your tuppence

 1. Ce-ar fi dacă aș face-o? – Lumină Din Iris / 3 October 2017 19:48

  […] Citește articolul întreg aici http://www.catchy.ro/ce-ar-fi-daca-as-face-o/117157 […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro