Ce faci când ea îți cere o pauză

4 February 2016

STEFANIA SIDORCând știu femeile ce vor? Niciodată! ați răspunde, în cor, majoritatea. Total eronat, însă, fiindcă unele au marele noroc să realizeze asta, fix atunci când îți vor cere… o pauză. O vei privi surprins, poate uimit sau chiar șocat, însă ea îți va zâmbi dulce și-ți va cere timp pentru ea cu ea. Firește că-n gândurile tale sunt vreo câțiva alții – colegi, cunoștințe sau foști de-ai ei care se alternează subit -, dar continui să o privești scrâșnind din dinți, iar ea se străduiește să mențină urma de zâmbet, cu ochii înlăcrimați. Tu, deșteptule, în loc să o iei s-o strângi puternic în brațe și s-o ții așa vreo săptămână, două, tu te uiți la ea suspicios, indignat și, eventual, tot cu ochii strălucind sărat.

Nimic mai greșit, pentru că femeia ta, puternică, clachează deoarece fie și-a pierdut un bun prieten într-un grav accident, fie proiectul de la job nu o mulțumește precum își făcuse ea calculele, fie că minunea voastră de copil nu are cele mai bune rezultate la școală, fie că toate kilogramele rămase în plus după sarcină nu o definesc, iar tu, în tot acest timp, nu ai avut răbdarea necesară să o asculți, să o privești îndeaproape sau să nu o întrebi nimic când o îmbrățișai scurt. Și ea ar fi vrut cu mult mai prelung…

O lași în hohote de plâns, cu rimelul întins pe chip și închizi ușa pe dinafară. Ea se roagă în gânduri să mai poată! Să reușească să mai ducă câte or mai fi de primit pe umerii firavi și, mai ales, să-și oprească lacrimile până se va-ntoarce copilul de la școală, pe care-l va aștepta cu masa pusă și cu zâmbet larg pe chipul ridat fin.

femeie la inaltime

Nu o certa nici măcar în gând! Nu-i cere explicații, nu-i spune absolut niciodată să se oprească din plâns, mai rău îi vei face! Acordă-i încrederea și spațiul cerute, las-o să respire fără tine, dă-i voie să-și ducă singură gunoiul, permite-i să uite să-și programeze centrala și, astfel, să te caute noaptea prin pat, de frig și, mai ales, las-o să-i fie dor de tine. Căci, pe undeva, în mod cert îi este dor să-i fie dor de tine…

Cât timp îi va trebui să-și dea seama că doar cu tine lângă, lucrurile îi vor părea mai puțin complicate și că, de fapt, tu ești tot ce-i trebuie? Păi, vreo trei zile, maximum. Însă poți să o întinzi până la cel mult trei săptămâni, fiindcă în prima se va simți aparent bine, în cea de-a doua, o va deranja absența ta, iar în cea de-a treia, dorul de tine o va face să te cheme acasă.

Și, încă odată-ți spun, nu te îngrijora! Femeia ta, perfectă, nu-ți va cere niciodată o pauză pentru a pleca la altul, cu atât mai puțin la un fost. La ea nu funcționeză ca la tine, bărbat fiind, cu portițe lăsate deschise, pe undeva prin geografie. Înțelege!, dacă a plecat cu sufletul dintr-un așternut, ea nu se va mai întoarce nici cu trupul…

P.S. Dacă în cea de-a treia săptămână nu te sună să mergi acasă, du-te așa, nechemat! Ce trece de-o lună, va fi în dezavantajul tău. Și-al vostru.

Pe Ștefania o găsiți întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

TU nu ești cel lângă care trăiesc

De ce scriem pe Catchy?

Ești minunată, dar nu pentru mine!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Paul Ciprian / 29 January 2017 10:43

  Si a mea femeie a dorit o pauza…asa de vreun an si ceva. Zice ea!
  A plecat si cu sufletul si cu trupul din asternut, dupa 15 ani de casnicie. S-a dus in alt asternut, la un tip pe care-l cunoaste de vreo 7-8 ani si care a iubit-o in ascuns. Si pe care ea l-a iubit toata viata ei!!!
  Cum poti sa spui ca stii ce vrea femeia? E absurd.

  2
  0
  Reply
 2. Banca Națională pentru Femei / 15 December 2016 15:38

  Faptul că scrii și încă nu te-ai lecuit, că ai nevoie de un umăr pe care să plângi și nu te duci la psihoterapeut, e de-a dreptul o mirare.

  1
  0
  Reply
 3. Max / 5 February 2016 19:25

  Venuss! ce e „total eronat” când zici că femeia habar n-are ce vrea? Adică ea îți cere o pauză, iar tu „… s-o strângi puternic în brațe și s-o ții așa vreo săptămână, două”? N-ar fi mai bine să înțeleagă odată femeia aia a ta că bărbatului nu poți să-i ceri o pauză, când, de fapt, vrei o îmbrățișare.

  1
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro