Ce-i mai catchy pe ecrane

29 July 2011

Nici nu mai e nevoie să spun cât de bine stă „HARRY POTTER ŞI TALISMANELE MORŢII: PARTEA 2” la vânzări pentru că oricum are admiratorii săi necondiţionaţi şi în plus curioşii care, chiar dacă n-au văzut toate episoadele, mai mult ca sigur că nu-l vor rata pe ultimul.

O multitudine de actori s-au bucurat să prindă un rol cât de mic, iar cele trei vedete cândva copii, Harry (Daniel Radcliff), Hermione (Emma Watson) şi Ron (Rupert Grint),  au făcut între timp carieră serioasă, prezenţa lor în această serie cult fiind o ideală rampă de lansare mai ceva ca fascinantul Vâj-Haţ din episoadele anterioare.

Vrăjitori şi vrăjitoare zboară de zor pe lângă nişte clădiri impozante, se pun la cale intrigi, capul răutăţilor fiind personajul lui Ralph Fiennes, un adevărat mutant despre care încă nu ştim totul. Personajul lui Alan Rickman se reabilitează pe ultima sută, iar Potter preferă să-şi vadă trecutul şi nu viitorul, folosind un sistem ingenios, dar nerecomandat a fi aplicat în viaţa de toate zilele.

În mod sigur nu veţi putea rata această recentă premieră pentru că toată lumea vorbeşte despre ea, indiferent dacă le-a plăcut sau nu. Este, clar, ceea ce americanii numesc un must see, adică trebuie văzut cu orice preţ. Numai că va trebui să îi acordaţi vreo două ore şi ceva şi multă atenţie, pentru că scenariul e cam încâlcit, bazându-se pe faptul că adevăraţii pasionaţi au citit deja cartea şi nu vor să vadă decât ilustrarea ei. Ca şi cum n-ar fi fost destui duşmani văzuţi şi nevăzuţi, se pune accentul pe un şarpe ucigaş, care va crea multe coşmaruri. În plus, lacrimile iar sunt la mare preţ, precum cele din „Piraţii din Caraibe”, pândite pe chipul serafic al sirenei, acolo, al profesorului, aici. În cazul de faţă sunt cele mai triste ultimele cu care de obicei se încheie o întreagă existenţă. Mama lui Harry se strecoară din amintiri în prezent, iar viitorul vrăjitor, încă sugar va câştiga multe inimi spectatoare. Finalul relativ deschis lasă loc de o continuare, că nu se ştie niciodată, nu?

VA URMACitiţi şi

Cadrilul feminității – Little Women

Adio, Julieta, eu rămân cu Whoopi! Lansarea Calendarului Pirelli 2020

Nu există vindecare pentru boala lor. Cum care boală?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro