Ce-i vei spune când te va întreba ce ai avut cu copiii Lui homosexuali?

25 October 2016

rita-drumesDuminică am fost la Mănăstirea Dervent. De obicei, când oamenii se îndreaptă către astfel de lăcașuri, o fac în speranța de a se împăca cu El, de a-și regăsi pacea sufletească, smotocită de zbuciumul cotidian.

Până la un punct, totul a fost așa cum mi-am dorit, așa cum am sperat. Cu cât înaintam  pe domeniul mănăstirii, cu atât simțeam că încep să se ușureze umerii sufletului meu.

După vreo două ore de trăit ca în sânul lui Avraam (așa se spune când trăiești o stare mulțumitoare față de ceva), a trebuit „să vină bursucul să arunce bomba, ca să-mi taie mie trompa”, la fel ca în schița cu Toma Caragiu, odihească-l Cel de Sus în pace.

Spre finalul umbletului nostru, am ajuns din nou în curtea mănăstirii. Din difuzoare a răzbătut până la noi vocea unui preot care a deturnat menirea Sfintei Liturghii duminicale. Acesta îi îndoctrina, efectiv, pe participanții la Slujba Duminicală să fie „intoleranți cu minoritatea homosexuală, cu aceste devieri comportamentale, chiar dacă până și Președintele țării le ține partea”.

homosexuali

Ascultându-i îndemul plin de patos, am avut impresia că mă aflu într-o sală de tribunal în care judecătorul pronunțase o execuție publică, făcându-mă părtașă fără voie. Pentru că nu mă așteptam la așa ceva din partea unei fețe bisericești, mai ales în cadrul oficierii unei Liturghii Duminicale, în Casa Domnului.

În Sfânta Evanghelie după Matei, Cap. VII, 1-2, creștinii sunt îndemnați să nu judece, ca să nu fie judecați. Căci cu judecata cu care vor judeca, cu aceea vor fi judecați, la rândul lor. „Și cu măsura cu care măsurați vi se va măsura.” Oare când și-a pregătit cuvântarea pentru slujba duminicală acel preot de la Mănăstirea Dervent, a uitat de ceea ce spune Sfânta Scriptură? Nu cumva, în dorința sa de a fi pe placul șefilor de la București, a uitat să se documenteze cu privire la cei asupra cărora a consimțit să arunce anatema? Dacă s-ar fi documentat, ar fi aflat că homosexualii s-au născut cu aceste devieri și nu le-au dobândit pe parcursul vieții. Ar fi aflat că nu a fost o alegere personală, un uz al liberului arbitru, ci o impunere exterioară voinței lor.

Oare s-a gândit măcar o clipă că Dumnezeul pe care-L slujește i-a lăsat pe acești oameni, pe homosexuali, cu această povară?

Căci, nu-i așa că tot ce este sub Soare este voința Lui? Atunci? Tu, ca preot, te transformi în judecătorul Tatălui Tău, din dorința de a fi pe placul prelaților bucureșteni? A-ți conduce enoriașii după principiul „divide et impera” nu poate fi nimănui folositor decât ție ca și castă. În loc să aduci lumină în întuneric, arunci o noapte și mai densă. De ce? Pentru a-ți fi ție mai ușor, să trăiești un trai mai mult decât mulțumitor, fără să faci nimic concret pentru veniturile tale.

Și totuși… veniturile îți vin și îți intră în buzunar permanent. Dar enoriașii tăi nu au timp să își pună întrebarea pentru ce te plătesc. De ce nu au timp? Pentru că tu îi învrăjbești pe unii împotriva altora, pentru ca ție să-ți fie bine. Cum vei da socoteală în Ziua Judecății de apoi, în fața Lui?

Ce-i vei spune când te va întreba ce ai avut cu copiii lui homosexuali? Căci toți suntem copiii Lui. Nu? Cu toții suntem călători prin viață. Cu toții suntem datori cu o moarte. Diferența o face felul cum ne comportăm unii cu alții și ce amintiri vom lăsa în conștiința celor prin care pașii vieții ne-au purtat.

Dumnezeu să ne ajute la toți după fapte și gândire!

Pe Rita o găsești și aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Psalm pentru părinţi

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

M-au numit “instabilă emoțional”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. laur / 26 October 2016 16:26

  “Dacă s-ar fi documentat, ar fi aflat că homosexualii s-au născut cu aceste devieri și nu le-au dobândit pe parcursul vieții.”

  Aceasta este 99% fals. Am citit revista prostitutia, care sustinea homosexualii, Homosexualii scriau des marturii publicate in revista si 99% au devenit in urma unor intamplari/experiente. Nu s-au nascut asa.

  Consider o crima sa fie dat un copil spre adoptie unul cuplu de homosexuali. Asta urmaresc homosexualii de fapt. Cine-i impiedica sa fie impreuna? Vor mai mult.

  Spuneai ca sa nu judeci, dar te-ai transformat in judecatoarea preotului.

  Reply
 2. John Doe / 26 October 2016 16:00

  Stimata doamna,
  In ultima vreme tot mai multa lume sare in favoarea deviantilor, ca sa ii salveze. De la ce?
  Daca tot e sa o luam pe partea religioasa, de ce nu citati putin si din Romani 1? E cu referire directa la subiect. Redau:

  “26. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor in una care este impotriva firii;

  27. tot astfel, si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase…”.

  Asta ca mic exemplu, mai sunt destule. Aceleasi lucruri pentru care au fost distruse Sodoma si Gomora.
  Copiii Lui sunt homosexuali? Asta e o crunta aberatie. Iar faptul ca asa s-au nascut e o alta. Sa-mi fie cu iertare. Vadeti raportul lui Dr. Lawrence S. Mayer si Dr. Paul McHugh de la John Hopkins School of Medicine. Redau partial:

  “Some of the most widely held views about sexual orientation, such as the ‘born that way’ hypothesis, simply are not supported by science.”

  Cat priveste “nu judecati”, nu se refera la “nu rationati” ci la a nu pune o sentinta. Ceva de genul “astia merita sa …”.

  Mai aprofundati putin subiectul inainte sa faceti afirmatii care induc in eroare.

  Reply
  • Lavinia / 26 December 2016 12:28

   Draga domnule,
   Eu sunt stangace – spre deosebire de majoritatea care se foloseste in principal de mana dreapta, eu imi fac treburile in principal cu mana stanga. Din fericire, acum ceva timp, niste adevarati oameni de stiinta au demonstrat ca oamenii stangaci nu sunt nici demonizati, nici n-au facut pact cu diavolul ca sa castige puteri supranaturale. Consecinta – stangacii nu au mai fost arsi pe rug, si nici nu s-a mai considerat in regula ca stangacii sa fie trimisi in camera de gazare (intr-adevar, asta nu a fost in urma cu mult timp, din pacate… WWII nu e atat de departe in istorie de noi…), si, treptat, nici nu ni s-a mai legat mana stanga la spate ca sa ne ‘reparam’ si sa scriem cu mana dreapta (ce-i drept, nici asta n-a fost chiar departe in istorie…). Aceasta este o ‘eroare’ genetica, la fel cum ochii de orice alta culoare decat caprui, intr-o lume perfecta, creata de un dumnezeu, oricare ar fi el, nu ar trebui sa existe. Dumneata indraznesti sa spui ca eu mi-am ales sa mananc, sa scriu, sa ma sprijin cu mana stanga, sau ca acei copii care se trezesc ca au ramas cu ochii albastri, si-au ales asta? Caci este acelasi lucru, la nivel fiziologic.

   Cat despre medicii mentionati de dumneata, am sa las, doar, articolul asta aici: http://www.advocate.com/commentary/2016/8/29/new-scientific-study-sexuality-gender-neither-new-nor-scientific

   Am sa te las cu sfatul asta: invata sa te documentezi: cel mai important este sa verifici informatia din cel putin trei surse independente una de cealalta, si sa verifici CV-ul oamenilor de stiinta pe care ii citesti/ asculti. Cu adevarat – caci sunt experti care acum 10 ani isi dadeau cu parerea despre schimbarile climatice, apoi acum cinci ani erau experti in fizica cuantica, iar acum sunt experti in fizio-patologie. Iar asta cere munca… sau macar doua search-uri pe google…

   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro