Ce să faci ca să arăți ca vacanța pe care o visezi

27 July 2022

Pentru că e firesc să ne preocupe în limite rezonabile cum arătăm, poate un pic mai mult când ne pregătim de vacanța de vară, și cum negociem cu timpul să trecem maiestuos prin anotimpurile vieții, am stat un pic de vorbă despre frumusețe cu Dr. Carmen Constantin, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă la Spitalul Zetta din București. Și prima concluzie a fost: ”Nu trebuie să ne entuziasmăm că mergem în vacanță și să apelăm la proceduri ale feței dintr-o dată!”. Cu alte cuvinte, măsură în toate și eșalonarea procedurilor. 

Semnele lăsate de nesomn, oboseală sau poluare pot fi îndepărtate cu ajutorul injectărilor cu botox pentru estomparea ridurilor sau cu acid hialuronic pentru o mai bună hidratare a pielii, dar respectând niște reguli:

  • putem face acest “last touch up” (tratamente de îmbunătățire a calității și tonusului pielii) înainte de vacanță, dar cu cel puțin o săptămână înainte, deoarece pot apărea mici sângerări la nivelul dermului după procedurile intense de hidratare; căldura și radiațiile ultraviolete hipersensibilizează tenul și pot determina apariția petelor hiperpigmentare.
  • nu facem toate etajele feței în același timp, ci pe rând. De exemplu, nu apelăm la tratamentul cearcănelor, șanțurilor nazogeniene, ridurilor de expresie de pe frunte în același timp, apoi plecăm în vacanță, pentru că ne vom umfla (edem post-procedură) și nu ne vom bucura de vacanță așa cum ar trebui.
  •  nu uităm de hidratarea buzelor astfel încât să fie pregătite de contactul cu soarele și cu căldura.
  • ne protejăm fața împotriva radiațiilor UV cu creme având cel mai mare factor de protecție solară, 50+.
  • și nu uităm de hidratarea din interior – bem multă apă.

Voi decideți asupra cărei zone considerați că e mai important să interveniți pentru confortul vostru. 🙂 Și poate că cineva vă va spune “arăți ca o vacanță”, așa cum i-a spus Serge Gainsbourg iubitei lui, Jane Birkin, într-un film de dragoste. Pentru că o vacanță e frumoasă tocmai pentru că înseamnă relaxare, relaxarea vine din încrederea în sine, iar această încredere este cel mai atractiv atu al unei femei. 🙂 Mai trebuie un strop de parfum versace poate și pentru el versace eros pentru că de un strop de magie toți avem nevoie.Citiţi şi

Lansare URIAGE cu iz franțuzesc în grădina Ambasadei Franței din România

Soluția anti-aging, inovația anului 2022 de la Uriage – noua gamă Uriage Age Lift

Cel mai bun somnifer

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro