Ce să faci dacă ai probleme cu sunetul la telefonul tău iPhone XR

3 November 2020

Există mulți utilizatori care au apelat la centrul de asistență Apple plângându-se de problemele cu sunetul de pe iPhone XR. Alții, și mai mulți, s-au plâns online, pe diverse rețele sociale, de aceste probleme. De acea, în acest articol vom analiza toate soluțiile posibile la care puteți apela atunci când telefonul nu sună bine sau pur și simplu nu emite niciun sunet.

Când iPhone-ul nu are sunet, ar putea indica faptul că ne confruntăm cu o problemă hardware cauzată de o defecțiune specifică a unei componente interne a telefonului mobil. Cu toate acestea, există și cazuri în care erorile software sunt de vină pentru această problemă. Prin urmare, înainte de a vă grăbi la un centru de asistență Apple, puteți încerca câteva soluții pentru a remedia problema smartphone-ului iPhone XR.

 1. Creșteți volumul telefonului

Verificați dacă butonul de dezactivare a sunetului de pe telefonul smartphone este activat sau dezactivat. Apoi, dacă problema se repetă cu volumul la maxim sau în timpul unei conversații telefonice, reglați volumul folosind butoanele în acest scop. Asigurați-vă că vedeți indicatorul de volum pe ecran când apăsați butoanele de volum și că nu a fost redus la minim.

 1. Verificați conexiunile

Este evident că dacă iPhone-ul are căști conectate, nu veți putea auzi sunet pe iPhone XR prin difuzorul intern al mobilului sau difuzorul extern. Dar știați că acest lucru se poate întâmpla și dacă ați conectat vreodată la telefon căști wireless precum AirPods-urile? Din acest motiv, înainte de a trece la încercarea unor soluții mai serioase pentru a remedia problemele de sunet de pe iPhone XR, este recomandabil să deconectați conectivitatea Bluetooth de la telefon sau din Apple.

În același mod, ar trebui să verificați din setările telefonului dacă modul „Nu deranjați” nu este activat.

 1. Curățați difuzorul

Difuzorul iPhone XR poate să nu mai funcționeze corect dacă este înfundat sau murdar. Din acest motiv, trebuie să vă asigurați că carcasa pe care o aveți pe mobil nu este sursa problemei și, dacă telefonul este recent scos din cutie, scoateți foaia de plastic din fața și din spatele dispozitivului.

Apoi verificați dacă „grătarul” difuzorului este murdar și, dacă da, îl puteți curăța cu o perie mică, moale, care ar trebui să fie curată și uscată. Odată ce ați făcut acest lucru, activați modul „hands free” în timpul unui apel și verificați dacă sună bine, altfel ar putea fi chiar și o problemă de acoperire.

 1. Actualizați software-ul telefonului

Instalarea celei mai recente actualizări IOS poate oferi și unele remedii dacă problema este atribuită erorilor de sistem. Patch-urile de iPhone XR conținute într-un fișier de actualizare sunt, în mod normal, programate pentru a atenua erorile care au cauzat funcționarea defectuoasă a smartphone-ului și, în cazuri precum cel de față, sunetul iPhone XR nu este la fel de bun pe cât ar trebui.

Pentru a verifica dacă există actualizări disponibile, accesați aplicația Setări din ecranul de pornire, selectați General și, în cele din urmă, faceți clic pe Actualizare software.

 1. Hard Reset și DFU

Repornirea iPhone-ului este prima opțiune la care ar trebui să mergem atunci când telefonul nostru a fost blocat sau are o defecțiune. Dacă toate operațiunile de mai sus nu rezolvă problemele audio ale iPhone XR, puteți reporni pentru a elimina erorile trase de software. Cu toate că se poate întâmpla ca iphone-ul să se blocheze, el ramane unul dintre cele mai scumpe telefoane Apple de pe piață.

 1. Apăsați butonul de creștere a volumului

– Apăsați butonul de reducere a volumului în același timp

– Țineți apăsat butonul lateral timp de aproximativ 10 secunde

– Eliberați acest buton lateral când vedeți ecranul de pornire Apple

– Reporniți telefonul iPhone XR

Dacă acest lucru nu funcționează, puteți reseta telefonul din fabrică pentru a-l readuce la starea inițială. Aceasta va șterge toate informațiile, setările și fișierele de pe telefon, astfel încât să faceți mai întâi o copie de rezervă.

– Accesați setările iPhone

– Accesați meniul General și derulați până la capăt până găsiți opțiunile Reset.

– Selectați Șterge conținut și Șterge iPhone

– Dacă această operațiune nu rezolvă problema, ultima soluție pe care ar trebui să o incercați înainte de a trimite smartphone-ul la un serviciu tehnic pentru reparații este să o reporniți prin iTunes.Citiţi şi

Sighişoara

Viitorul e aici: televizoarele inteligente Samsung QLED 8K și QLED 4K

Sfârșit și început

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
Tag-uri: ,

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro