Ce vor femeile… și nu spun

5 August 2018

Iată un alt capitol din cartea Dr. Gérard Leleu, Tratat de mângâieri, apărută la Editura Trei, 2014, în traducerea Alizei Ardeleanu, de data aceasta despre „Ce vor femeile”, lucru pe care, să fim cinstite, unii bărbați îl ignoră, nu-i așa? Poate le dă de gândit studiul din cartea aceasta, vândută în peste un milion de exemplare.

Așadar.

„De obicei, schimbările corporale se axează pe raportul sexual și, în cele mai bune condiții, se împart în trei faze: preludii, coit, postludii. Femeile au multe de spus despre fiecare dintre aceste faze. Și merg chiar mai departe; pun sub semnul întrebării obișnuita desfășurare a relației.

„Cei mai mulți dintre bărbații cu care m-am culcat n-au nici cea mai mică idee despre dorințele, despre nevoile mele și nici nu încearcă să afle. Se urcă pe mine, și, dintr-o dată, nu mai sunt importantă. Ca și cum nici n-aș fi acolo. Unii, puțini, care vor să-mi ofere plăcere, o fac după mintea lor. Nu țin cont de reacțiile sau de sugestiile mele. Nu par să priceapă că ceea ce-i face pe ei să juiseze nu-mi provoacă în mod obligatoriu orgasm.”

În timpul consultațiilor care sunt, prin natura lor, confidențiale, aud mereu aceleași doleanțe. Multe femei sunt revoltate de egoismul bărbaților cărora nu le pasă de adevăratele nevoi ale partenerei; nu se mai chinuiesc cu niciun preludiu și trec direct la sex. Acestei apropieri grosolane îi urmează  un act mecanic și autoritar. Căci nu numai că bărbații sunt lipsiți de romantism, ci vor și să controleze totul. În realitate, sub pretextul virilității, bărbații nu se gândesc decât la propria lor plăcere.

Ele visează adevărate preludii…

Dezmierdările de la început constituie unul dintre cele mai desfătătoare momente ale iubirii. Femeile se plâng că, prea adesea, bărbații le frustrează de preludii. Pentru unii, pe cât de stupizi, pe atât de egoiști, este un timp pierdut; pentru cei bine-crescuți, o formă de politețe obligatorie; pentru tradiționaliști, o formalitate în fața căreia trebuie să se resemneze; pentru cei lipsiți de scrupule, o tactică prin care își pot atinge scopul.

cuplu

Sursă foto: pexels.com

Preludiul ar trebui să fie timpul sărutărilor și mângâierilor. Sărutări cu care s-ar delecta pline de încântare gurile îngemănate; sărutări jucăușe sau tandre pe obraji, pleoape, tâmple, brațe, mâini, pe întreg trupul. Mângâieri excitante sau liniștitoare pe față, bust, spate, membre, peste tot. Ar trebui să rătăcim ore și ore pe toată suprafața pielii, atingând în treacăt punctele sensibile, concentrându-ne asupra unor anumite zone pentru a le extrage chintesența. Ar trebui să ne oprim, să vorbim, să râdem și  s-o luăm iar de la capăt. Zonele genitale vor fi, desigur, vizate, dar e necesar să știm să dăm un răgaz stimulării lor, pentru ca dorința de nestăpânit a împreunării să nu apară, scurtând astfel prematur jocurile preliminare.

… și adevărate postludii 

Femeile visează la postludii în care mângâierile să fie nesfârșite, în care schimbul continuă la infinit în brațele unui bărbat încă treaz. Pe scurt, își doresc postludii care să n-aibă capăt. Dezamăgite, ele constată că nu mai sunt, atunci, decât asemenea cojii de portocală, aruncată după ce a fost stoarsă. Orgasmul bărbatului e finalul petrecerii: Epuizat, mulțumit, adoarme; sau se depărtează și fumează o țigară; sau, mai rău, se ridică din pat ca să se spele ori… să plece!

„Plăcerea supremă e ca un tăvălug. Acum plutim ușor pe spate. Apa este caldă. ne luăm de mâini, lăsându-ne în voia ei. Și nu există clipe mai minunate. Eliberată de dorință – căci, uneori, dorința este apăsătoare – , mă simt mai generoasă, mai deschisă; îl ascult cu mai multă atenție, îl înțeleg mai bine. Pot să-l mângâi acum „de plăcere”. Nu mai avem vreun scop de atins. Suntem noi înșine. Suntem acolo amândoi, căci ne simțim bine împreună. Iar dacă el mă mângâie, atunci sunt în al nouălea cer; căci a avut orgasm și mă mângâie numai pentru că mă iubește, pentru că îmi iubește trupul. Și nu doar propria-i dorință! Doamne, ce bine e atunci când ține mult! Un bărbat și o femeie care plutesc împreună, comunică, se ating din tandrețe. De-abia acum suntem doar o singură ființă. Și nu atunci când plăcerea ne invadează; plăcerea-i mincinoasă. Mâna lui, în această clipă, îmi spune adevărul: mă iubește, pe mine, femeia lui, femeia.”

(Capitolul 3, „Ce spun femeile”, pag. 62/64)

Citiți și De ce nu spun femeile ce vor

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Când el face o glumă proastă, tu n-ai simțul umorului

Îndrăgostiți la 40 de ani

Curs de formare pentru bărbați 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro