Cea mai tare regină

27 January 2012

Pe când America se dezmeticea după Golden Globes, pe 14 ianuarie, la Palatul Christiansborg din Copenhaga, avea loc o adevărată paradă a modei regale – Regina Margrethe a II a a Danemarcei aniversa 40 de ani de domnie. Dincolo de fastul petrecerii, două lucruri merită pomenite: Regina Danemarcei este cel mai titrat monarh din Europa, desăvârşindu-şi educaţia în cinci Universităţi, între care Cambridge, Sorbona şi LSE,  şi prima femeie încoronată din istoria ţării ce a fost condusă de aceeaşi familie de 49 de generaţii. 

Margrethe

1966

Şi acum putem vorbi despre prinţii, prinţesele, regii şi reginele care au venit îmbrăcaţi în cele mai alese haine după codul royal attire. Dar nu satinul, dantela ori catifeaua au fost vedetele serii, ci strălucitoarele tiare încrustate cu diamante, rubine, smaralde şi safire.

Prinţesa Mary a Danemarcei, Prinţesa Marie-Chantal a Greciei, Prinţesa moştenitoare Mette-Marit a Norvegiei.

Regina Silvia a Suediei, Regina Anne-Marie a Greciei şi Regina Sonja a Norvegiei.

Singura cu sânge albastru dintre capetele încoronate de mai sus este Regina Greciei, născută Prinţesă a Danemarcei. Restul alteţelor lor sunt commoners (persoane care nu aparţin nobilimii). Dar tot mai des în ultimele decenii, reprezentanţi ai caselor regale din Europa îşi aleg consoarta/consortul din afara acestora. Aşa încât e liber la visare, dar şi la încântare. 🙂 Pentru că, nu-i aşa?, ne place să urmărim nunţile, încoronările, toate apariţiile în care (re)găsim maniere, eleganţă, grijă pentru imagine şi farmecul, discret, al unei lumi tot mai ameninţate de un modernism adesea păgubos.  Citiţi şi

Nouă prințese și regine – elegante cu și fără tiară

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ce vor americanii de la Meghan după ce naște (scrisoarea deschisă) - Catchy / 1 April 2019 19:36

  […] două mămicile regale prin căsătorie, Kate și Meghan, sunt femei obișnuite (commoners) care au avut norocul să se mărite cu niște prinți, dar care nu au primit odată cu inelul și […]

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro