Cine ne operează

6 February 2019

Andrei 2Ridicolul caz al falsului medic italian care opera în clinici private pe Dâmbovița ridică mai multe probleme.

Prima pe care aș vrea să o consemnez este – perfect ignorată – o problemă de semantică. De ce sunt numiți esteticieni toți anvelopagiii? Cine, când, cum a stabilit că ține de estetică mutilarea chipului de om pentru a rămâne în pas cu moda stupidă? Poate că e vorba de estetica urâtului (urâtul e noul frumos?) și nu am înțeles eu bine.

A doua este sfânta indignare românească la chestiune, pe partea halatului alb: cum adică, domnule? Nici în medici nu mai putem avea încredere în țara noastră? Sunt uluit de atâta naivitate în fața legendei îngerilor în halate albe, care – ce să vezi? – în timp ce spitalele de stat se dărâmau pe ei și coseau cu ață din piață de la Obor marii noștri specialiști prosperau în clinici private. Mai ușor, deci, cu îngerii în halate albe, pe scări. Îngerii sunt, mai nou, răsfățați bugetului de stat, în timp ce școlile sunt doldora de profesorași care se târăsc de la o leafă la alta. În logică românească, e ok să fii prost, măcar să fii sănătos.

Matthew Mode Matteo Politi operează

pretinsul doctor Matthew Mode (nume real: Matteo Politi)

Dacă sistemul medical românesc este o mizerie (și este), o sumă de abatoare (și chiar așa este), este (și) din vina și cu complicitatea marilor noștri doctori, furajați an după an cu șpăgi și lăsați să se creadă Dumnezeu între carpato-danubiano-pontici, șamanii tribului nostru subdezvoltat emoțional. De unde atâta uimire că s-a strecurat tocmai aici impostorul italian?

A treia este revolta față de situațiune, așa în general: ia uite, domnule! Ia uite ce? În acest tărâm de basm (toate formele de relief!) binecuvântat de atâtea generații de lichele care prosperă în cârdășie cu pulimea, pe plaiul mioritic așadar, conduc de când lumea și pământul, taie și spânzură, împart privilegii și distrug vieți mai rău decât un parcagiu care se dă chirurg hoții la drumul mare și la cimitir, analfabeții și curvele care n-ar face opt clase pe bune nici dacă i-ar pregăti în particular Albert Einstein.

Ne operează falși economiști, falși profesori, falși politicieni, falși specialiști în administrație, falși doctori în științe și noi sărim ofuscați pe lustră la ridicolul caz al anvelopagiului din cizmă.

Ce poate fi mai frumos?

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Raiul n-are nevoie de asfalt

Doamne, te rog, fă să gătească mă-sa prost!

Oricine ar spune că trăim în păcat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro